Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádat emeltek Bige László nyíregyházi milliárdos ellen

| 2020. 05. 13. | 10:36:00
Az ügyészség vagyonelkobzást indítványozott a vesztegetési pénzre.
Vádat emeltek Bige László nyíregyházi milliárdos ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozta az ügyészség Bige Lászlóval, a milliárdos műtrágyakirállyal szemben – értesült a 24.hu.

A nyíregyházi rendőrség az ország akkor még ötödik leggazdagabb vállalkozóját tavaly 48 órára már őrizetbe vette, és házkutatást is tartottak nála. 2018 novemberében óriási felhajtás volt a szolnoki kénsavgyára körül, 300 rendőr és katasztrófavédő szállta meg a telephelyet. Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmények miatt kutakodtak, és rövidesen le is állították a gyárat.

Bigét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolja, mivel a vádirat szerint manipulált az általa gyártott termék eladása során, amiért 135 millió forintot kért és kapott cége ügyfelétől. Az ügyészség vagyonelkobzást indítványozott a vesztegetési pénzre, amit a nyomozóhatóság Bige László bankszámláján már le is foglalt, és további 20 millió forint büntetést is szükségesnek tart. Emellett börtönbüntetést kér a milliárdosra, de abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség megelégedne két év börtönbüntetéssel öt évre felfüggesztve.

Bige ügyvédje, Zamecsnik Péter azt mondta a 24.hu-nak, hogy „a vád koncepciója a vesztegetésről teljességgel megalapozatlan”.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés