Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zaklatta a nőt, mert képtelen volt elfogadni, hogy szakított vele

| 2020. 05. 22. | 12:50:00
Négy és fél évet is kaphat a nyíregyházi férfi.
Zaklatta a nőt, mert képtelen volt elfogadni, hogy szakított vele
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség zaklatás minősített esete és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 34 éves nyíregyházi férfival szemben, aki egy éven keresztül válogatott módszerekkel zaklatta volt párját, mert a szakításukat nem tudta feldolgozni - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

A vádlott és a sértett párkapcsolata megromlott, ezért 2019 februárjában a nő szakított a férfivel, aki ezt nem tudta kezelni, és nő akarata ellenére folyamatosan telefonon hívogatni kezdte, üzenetekkel bombázta, melyekben hol szidalmazta, fenyegette a nőt, hol pedig a kapcsolatukat próbálta helyreállítani. Édesanyja telefonjáról olyan üzenet is küldött, melyben azt próbálta elhitetni volt párjával, hogy miatta öngyilkos lett.

Egy hónap alatt több mint 1300 hívást kezdeményezett, ezért a sértett letiltotta a hívószámát.

Néhány hónappal később a zaklatásokat személyesen folytatta megjelent a nő lakásánál és számos alkalommal becsengetett hozzá, de olyan is volt, hogy

rózsát rakott az autójára, egy másik alkalommal pedig egy véletlen találkozás során egy égő cigaretta csikkel kiégette a kabátját.

A férfi azzal is kellemetlen perceket okozott a nőnek, hogy nevében szexuális tartalmú hirdetést adott fel, mely miatt napokig idegen férfiak hívogatták.

A férfival szemben zaklatás, testi sértés és közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat az ügyészség, vele szemben halmazati büntetésként akár 4 és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Dr. Borsodi-Buss Emese Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés