Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha vasárnap, akkor ismét Zsibi Nyíregyházán

| 2020. 06. 12. | 17:56:00
Változtak a szabályok, előzetes regisztráció kell az árusításhoz.
Ha vasárnap, akkor ismét Zsibi Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokan el sem tudják képzelni a vasárnap délelőttöt régiségpiac nélkül Nyíregyházán. A pandémia miatt ezt a programot is nélkülöznünk kellett, ám június első vasárnapján végre a Korányi úton is újraindult az élet. A több heti kihagyás után azonban új szabályok is életbe léptek. A Régiségpiac és Zsibvásár (ez az új neve) üzemeltetője a NYÍRVV Nonprofit Kft. Az árusítás feltételeiről, a szabályokról Kovalecz Róbertet, a Piac és Várostér üzemeltetési irodavezetőjét kérdeztük.
Legelőször a regisztrációról, amely eddig nem volt feltétele az árusításnak.

- Június 1. napjától a Régiségpiac és Zsibvásárra vonatkozóan új üzemeltetési szabályzat lépett életbe. Ennek megfelelően a piacon csak az üzemeltető által kijelölt helyen az árussal kötött asztal, vagy területhasználatra jogosító megállapodás alapján lehet árusítani - mondta el a Szabolcsihírnek Kovalecz Róbert.

A megállapodás megkötéséhez szükséges az egyszeri, előzetes regisztráció. A megállapodás konkrét sorszámú asztal használatára jogosít.

Kérdésünkre, lesz-e létszámstop, hogyha többen szeretnének regisztrálni, mint amennyi árust a piac be tud fogadni, azt a választ kaptuk: nem létszámstop lesz, hanem maximum 3 asztal használatára szólhat egy árus megállapodása.

Azt is megtudtuk, hogy a Zsibvásár az egyetlen olyan piac a városban, ahol az árusok nem rendelkeznek valamely szakhatóság hivatalos regisztrációjával. Ezt azzal indokolják: "mert a piac legfőbb szándéka, hogy teret adjon a használtcikkekre - feleslegessé vált használati tárgyak, régiségek, gyűjtemények, könyvek, apróságok - szakosodott, elsősorban magánemberek közötti árucserének".

Mivel a helypénz befizetése után bárki kereskedhet, akár néhány termékkel is, ezért várjuk az előzetes regisztrációt - tette hozzá az irodavezető.

A tervek szerint minden árussal megállapodás születik. Szerencsés a helyzet, ugyanis Korányi úti piac mérete megfelelő, így előre láthatóan helyszűkével nem kell számolnunk. A regisztráció nélkül érkezőknek első alkalommal segítünk helyet találni, ezt követően - a megállapodása ismeretében - második alkalommal mindenki a „saját" helyén árulhat, így vesszük elejét a szombat délutáni és a vasárnap hajnali helyfoglaló csatározásoknak - tette még hozzá Kovalecz Róbert.

Cs.K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés