Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Július elsején már egy nyíregyházi fürdő sem lesz zárva

| 2020. 06. 24. | 17:24:00
Folytatják a gyógykúrákat is az Aquariusban.
Július elsején már egy nyíregyházi fürdő sem lesz zárva
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint arról a Sóstó – Gyógyfürdők Zrt. korábban tájékoztatott, jelentősen mérséklődtek a fürdőkre vonatkozó egészségügyi szabályok, így a Tófürdő és a Parkfürdő már teljes kapacitással működik, valamint részlegesen megnyitott az Aquarius Fürdőgyógyászat is, ahol a szakorvosi rendelés és a fizikoterápiás kezelések mellett a wellness masszázskezelések is igénybe vehetők.

[Beillesztett cikk: A nyíregyházi strandon is csökkentek a korlátozások]

Tekintettel arra, hogy a fürdők újranyitásának technikai előkészületei a vonatkozó jogszabályok szerint már szinte teljes egészében elkészültek, az üzemeltető a még zárva tartó nyíregyházi fürdőket az alábbi rend szerint tervezi megnyitni:

  • Aquarius Élményfürdő: július 1., szerda, 9.00 óra
  • Aquarius Fürdőgyógyászat a balneoterápiás kezelésekkel kiegészülve: július 2., csütörtök, 7.30 óra
  • Júlia Fürdő és gyógyászati részlege: július 4, szombat, 9.00 óra
  • Hotel Fürdőház*** wellness részlege: 2020. július 04, szombat, 09.00 óra

Indulnak, folytatódnak  a gyógyászati kezelések is 

A társaság valamennyi egységének vízforgatásos rendszerű medencéiben a klórszintet a felső szintre emelte, ez 0,5 mg./liter szintet jelent. Ennyi aktív klór jelenléte mellett a vírus külső burka roncsolódik, a vírus pedig rövid időn belül elpusztul.

Az Aquarius Fürdőgyógyászaton a járvány miatt 2020. márciusában kényszerűen megszakított gyógykúrák a NEAK (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő) rendelkezései értelmében folytathatók. Ezzel kapcsolatban a vendégeknek az alábbi a teendőjük:

  • A kúrák abban az esetben folytathatók, ha a vendég mindenek előtt ismételten bejelentkezik a fürdőorvosi szakrendelésre, ahol az orvosi vizsgálatot követően újra felírják a korábban megkezdett kúra kezeléseit a még nem felhasznált darabszámban. Az újabb kezeléssorozatot a kiírást követően 30 napon belül kell megkezdeni és a megkezdést követően 56 nap áll rendelkezésre a kezelések felvételére.
  • Ha a vendég nem kívánja folytatni megkezdett gyógykúrát, akkor is meg kell jelennie a fürdőorvosi szakrendelésen, ahol a kúrát lezárják. Ez azért fontos, mert aki ezt elmulasztja, elvész a lehetősége arra, hogy az adott évben egy második NEAK támogatott kezeléssorozatot is fel tudjon venni.
  • Amennyiben a megszakított gyógykúrát kórházi szakrendelésen írták ki, és a vendég azt folytatni kívánja, szintén az Aquarius Fürdőgyógyászaton kell jelentkeznie a szakorvosi vizsgálatra, tehát nem ott, ahol a kúrát eredetileg felírták!

Az újranyitásokat követően a fürdők és a fürdőgyógyászat valamennyi medencéje használható lesz, működhet minden élményelem, a szaunák, gőzkamrák, sóbarlangok, magyarán újra szabadon élvezhetjük a strandolás, fürdőzés minden örömét. A fürdőkben, strandon, valamint a Tófürdőn sem kötelező a szájmaszk viselése.

Pusztán olyan alapvető szabályok maradnak érvényben, mint a

  • 1,5 m. távolság tartása
  • rendszeres kézmosás
  • a fürdők területén a fokozott fertőtlenítés, szellőztetés
  • továbbra sem látogathatják a fürdőket lázas, hányásos-, hasmenéses megbetegedésben szenvedők
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés