Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kalodába zárják a zöldet Nyíregyházán

| 2020. 06. 17. | 14:10:00
Míg másutt felszámolják a szelektív gyűjtőszigeteket, a városban tovább bővítik a lehetőségeket.
Kalodába zárják a zöldet Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Június 18-án, csütörtökön a Kodály Zoltán utcán átadják az első, megújult Zöldhulladék-gyűjtő Pontot Nyíregyházán - tudta meg a Szabolcsihír.hu.

Az önkormányzat a NYÍRVV Nonprofit Kft. közreműködésével a lakótelepeken élők számára is biztosítani kívánja a lakókörnyezetben keletkező zöldhulladék összegyűjtését és elszállítását.

A tapasztalatok szerint az ott élők rendszeresen ápolják, szépítik a környezetüket, de az így keletkező zöldhulladék kezelése nem volt megoldott.

A most bevezetett zöldhulladék-gyűjtés egyediségét az adja, hogy fa gyűjtőkalodákba Big Bag-eket helyeznek, amibe a lakosság gyűjtheti a kizárólagosan közterületeken, parkokban keletkező zöldhulladékot (nyesedéket, leszakadt gallyat, metszésből kikerülő hulladékot).

A megtelt zsákokat az ürítés során gépekkel emelik ki, majd helyükre üres Big Bag kerül a kalodába. Mindezzel megvalósulhat egy tökéletes környezetbarát körforgás.

Kísérleti jelleggel 10 Zöldhulladék-gyűjtő Pontot alakítottak ki a Jósavárosban, a következő időszakban pedig felmérik hogyan funkcionál, milyen mennyiségű zöldhulladék keletkezik egy adott időszakban, s hogy milyen gyakorisággal kell az ürítést elvégezni. A zöldhulladék elszállítására rendszeres gyűjtőjárat kialakítását tervezik, de amennyiben a lakosok azt észlelik, hogy megtelt a tároló, telefonon vagy email-ben is kérhetik a soron kívüli ürítést.

A kísérleti időszak letelte után a kezdeményezést kiterjesztik a többi lakótelepre is.

Az a cél, hogy a lakosságot így is segítsék közvetlen környezetük gondozásában, hiszen együtt, összefogva hatékonyabban tehetjük szebbé városunkat.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés