Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két évre küldené börtönbe az ügyészség az ittas, nyíregyházi gépkocsivezetőt

| 2020. 06. 23. | 11:16:00
Nem először áll bíróság elé a férfi.
Két évre küldené börtönbe az ügyészség az ittas, nyíregyházi gépkocsivezetőt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokan gondolhatják úgy, hogy egy ittas vezetést meg lehet úszni pénzbüntetéssel is. Vannak azonban olyan kirívó esetek, amikor a törvény teljes szigorával kell eljárni az elkövetővel szemben - kezdte egy ügy taglalását Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője. Az ügy pedig a következő:

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlottat már korábban közlekedési bűncselekmények miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, és eltiltotta a bíróság a járművezetéstől is, ennek ellenére jogosítvány nélkül is újra vezetett.

Az elmúlt év februárjában a vádlott nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott el egy nyíregyházi lakásban, majd erősen ittas állapotban gépkocsiba ült, és a Család utcán közlekedett az éjjeli órákban. Ittassága és az eltúlzott sebesség miatt elvesztette az uralmát a jármű felett, és nekiütközött az előtte szabályosan haladó személygépkocsinak, amit lelökött az útról, majd az megpördült és egy fának ütközött.

A vétlen gépkocsi vezetője 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott azonban nem nyújtott segítséget a sértettnek, hanem a törött gépkocsijával tovább hajtott, majd az egyik parkolóban felvette az élettársát, és a vezetést átengedte neki.

A rendőrök még ezen az éjjelen a közelben igazoltatták a vádlottat, aki mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését. A vérében egyébként 3,68 ezrelék alkoholkoncentráció volt, ami igen súlyos fokú ittas állapotot jelent.

A vádlott tagadásával szemben genetikai szakértői vélemény bizonyítja azt, hogy a gépkocsija vezető oldali betört szélvédőjén a tőle származó DNS található.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés