Nyíregyháza díszpolgárának Deutsch Tamás az ellenfele

2020.06.11. 10:37

Nyíregyháza díszpolgárának Deutsch Tamás az ellenfele
Orendi Mihály (jobbra) Kósa Lajos társaságában a pjongcsangi olimpián (Fotó: mti)

Továbbra is MOB-alelnök lenne.

Hirdetés

Hirdetés

A Magyar Olimpiai Bizottság tisztújító közgyűlését június 20-ra hívták össze. Az elnökségi pozíciókra szerdáig lehetett jelentkezni.  Az elnöki pozícióra egyedül Kulcsár Krisztián, jelenlegi elnök jelentkezett, a két alelnöki helyre azonban hárman pályáznak.

A MOB közleménye szerint. Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség  elnöke a nyári sportágakért felelős alelnökjelölt, a téli sportágakért felelős alelnöknek pedig ketten is beadták jelentkezésüket.  Az egyik Deutsch Tamás, aki a Fidesz Európai Parlamenti képviselője, a MOB és a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke, valamint az MTK és a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke. A másik Orendi Mihály, aki jelenleg még a MOB téli sportágakért felelős alelnöke. Korábban Magyar Úszó Szövetség alelnöke volt, jelenleg pedig a Magyar Korcsolya Szövetség elnökségi tagja.

A nyíregyházi Orendi Mihály másfél évtizedig vezette a Debreceni Sportcentrumot, ő volt a legtöbb nagy debreceni világeseményt megszervező, majd lebonyolító csapat első számú vezetője. A cívisvárosban nagyrabecsülik a teljesítményét, és úgy emlegetik mint Kósa Lajos bizalmasa. A debreceni politikus meghívására látta el az ügyvezető igazgatói teendőket a Magyar Korcsolya Szövetségben 2015 februárja óta, és irányítása alatt érte el a short track váltó a sporttörténelmi sikert, az első magyar olimpiai aranyérmet a 2018-as pjongcsangi játékokon. Nyíregyházán díszpolgári címet kapott. 

A hét elnökségi helyre 13 fő adta be jelentkezését: Csisztu Zsuzsa, Gyulai Miklós, Imre Géza, Kovács Antal, Kovács István, Magyar Zoltán, Markovits László, Nébald György, Pálinger Katalin, Schmidt Gábor, Sinkó Andrea, Vári Attila, Wladár Sándor. 
olimpiasportMOBOrendi

Szóljon hozzá!

Hirdetés