Nyíregyháza felé is járnak az IC+ kocsik

Szabolcsihir.hu

2020.06.05. 18:39

Nyíregyháza felé is járnak az IC+ kocsik
Ilyen belülről (Fotó: MÁV)

Az alapvetően nemzetközi forgalomra szánt kocsikkal kiváltanák az öreg járműveket.

Hirdetés

Hirdetés

A nemzetközi forgalom újraindulásáig a Budapest—Nyíregyháza—Miskolc—Budapest vonalon is szállít utasokat a 20 nemzetközi forgalomra szánt IC+ kocsi – derül ki a MÁV június 5-i sajtóközleményből, amelyben arról írnak, hogy nyáron a balatoni Aranypart/Ezüstpart expresszvonatokon (Sátoraljaújhely/Záhony—Balatonszentgyörgy) is megtalálhatóak lesznek az IC+ kocsik.

Az első 20 saját forrásból összeállított, újgenerációs InterCity-kocsi forgalomba állását követően tavaly augusztusban megkezdődött a 70, belföldi forgalomra tervezett IC+ gyártása is. Az új kocsik kormányzati és vállalati források felhasználásával a MÁV-START Szolnoki Járműjavítójában készülnek. Az új szériában 35 másodosztályú, akadálymentesített, többcélú teres kocsi és 35 első és prémium osztályú jármű készül el.

Az újgenerációs kocsik számának folyamatos növelése az elöregedett járművek kiváltása mellett lehetővé teszi a megújuló IC-hálózat kiterjesztését, további megyeszékhelyek, vidéki nagyvárosok bevonását a minőségi vasúti szolgáltatásba – olvasható a közleményben.

Szóljon hozzá!

Hirdetés