Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Trianoni emlékmű felállítását tervezik Nyíregyházán

| 2020. 06. 22. | 15:54:00
A város közgyűlése dönt erről.
Trianoni emlékmű felállítását tervezik Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több hónap kihagyás után június 25-én, csütörtökön ismét összeül Nyíregyháza képviselő-testülete. A délelőtt 10-kor kezdődő ülésen napirend előtt adják át a Nyíregyháza Város Sportjáért” „ Kovács (Bütyök) József-díjat”, a „Nyíregyháza Város Közbiztonságáért Sztárek Ferenc -díjat”, valamint Címzetes Főorvosi címet is adományoznak.

A testület napirendjén 34 előterjesztés szerepel. Az elsők között a veszélyhelyzet időszaka alatt hozott döntésekről és intézkedésekről tájékoztatja a testületet Kovács Ferenc polgármester. Ugyancsak a koronavírushoz kapcsolódik az a napirendi pont, amely három ellenzéki önkormányzati képviselő előterjesztése. A járvány miatt nehéz szociális helyzetbe került lakosok segítésére tesznek javaslatot. E szerint a Rászorulók Életét Segítő Alapítványon keresztül nyújthatnának támogatást az állásukat vesztett nyíregyháziak számára, "a cél - mint írják -, hogy a támogatás életbe lépése a lehető leghamarabb történjen meg, illetve még azelőtt segítsünk a rászorulókon, mielőtt nagyobb összegü közműtartozásokat halmoznának fel."

Módosítja a testület a 2020-as költségvetést, tárgyalnak a sóstói székelykapu felújításáról és a trianoni emlékmű felállításáról. Pályázati forrásból több épület energetikai felújítását is tervezik, köztük a Bessenyei tér 3-4. szám alatti bérlakások, a Csaló közi nyugdíjasházét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés