Munkára ítélhetik a mentőautót rongáló, dühödt nyíregyházit

Szabolcsihír

2020.07.30. 14:03

Munkára ítélhetik a mentőautót rongáló, dühödt nyíregyházit

Garázdasággal is vádolják a férfit.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség garázdaság és rongálás miatt emelt vádat az ellen a nyíregyházi férfi ellen, aki tavaly nyáron agresszíven viselkedett az édesapja ellátására érkező mentőkkel, majd amikor a személyzet - félve a férfi támadásától - az ingatlan elől eltávolodott, a mentőautót egy betondarabbal dobta meg.

Borsodi-Buss Emese Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője az üggyel kapcsolatban a Szabolcsihírrel közölte: 2019 augusztusában családtagjai telefonon hívtak mentőt egy férfihez, mert rosszul lett. Az esetkocsi néhány percen belül megérkezett a helyszínre, ahol a beteg családja az ingatlan előtt várakozott, köztük az ellátást igénylő férfi fia is, aki rögtön trágár szavakkal szidalmazni kezdte a mentősöket.

Miközben a mentőszemélyzet a beteg ellátására készült fel, a férfi - a mentőautót ütögetve - siettette a mentősöket. A családtagjai sem tudták lecsillapítani, elhúzni a járműtől.

A mentésért felelős mentőtiszt és kollégái a vádlott agresszív, fenyegető magatartása miatt nem mertek az esetkocsiból kiszállni, és a beteg ellátását megkezdeni, ezért az ingatlan elől elgurultak, és rendőri segítséget kértek a feladatuk ellátásához. A vádlott ezt látva a mentő után szaladt, felvett egy betondarabot a földről, és a tőle távolodó mentőautó után dobta: Az esetkocsiban közel 300 ezer forintos rongálási kárt okozott.

A férfi részben elismerte a cselekmény elkövetését, amit nagyfokú ijedségével magyarázott, állítása szerint féltette édesapja életét. Azonban pont az ő agresszív fellépése akadályozta a mentőszemélyzetet abban, hogy a feladatukat mihamarabb elláthassák.

Az ügyészség a férfit garázdasággal és rongálással vádolja, vele szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta, azzal, hogy a kárt is térítse meg.

rongálásgarázdaság

Szóljon hozzá!

Hirdetés