Naponta tíznél több vendége volt a kihasznált szabolcsi örömlányoknak

szabolcsihir.hu

2020.07.15. 08:20

Naponta tíznél több vendége volt a kihasznált szabolcsi örömlányoknak
A kép illusztráció

Öt év fegyházat kér az ügyész a vádlottra.

Hirdetés

Hirdetés

Emberkereskedelem bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a férfit, aki két barátnőjét is prostitúcióra bírta rá, majd a keresetüket teljes egészében elvette. 

A vádirat lényege szerint a férfi 2018 tavaszán befogadta a házába akkor még 17 éves sértettet, akivel szerelmi kapcsolatot létesített. Nem sokkal később egy másik sértett is a vádlotthoz költözött, aki szintén szerelmes lett a férfibe. Mivel a megélhetésükhöz nem volt elég pénzük, a vádlott azt kérte a nőktől, hogy az interneten adjanak fel szexuális szolgáltatást kínáló hirdetést, a vendégeket pedig fogadják a házában. A két nő – akik közül a fiatalabb ekkor még a 18. életévét sem töltötte be – heteken át végezte a prostitúciós tevékenységet, naponta tíznél több vendégük volt, a megkeresett pénzt pedig átadták a vádlottnak.

Ahogy nagykorúvá vált a fiatalabb sértett, a vádlott a két nővel Belgiumba utazott, ahol Brüsszelben az utcán kellett folytatniuk a prostitúciót. A vádlott ez alatt a szálloda ablakából figyelte őket, meghatározta a napi bevétel minimumát, illetve a pénzt el is vette a nőktől. A hét minden napján dolgozniuk kellett a sértetteknek, a munkaidejük kimerülésig tartott, végső esetben két órát pihenhettek. A vádlott kötelezte a sértetteket, hogy rossz idő esetén – szakadó esőben – is az utcán várják a vendégeiket.

Ha a sértettek nem akartak dolgozni, a vádlott bántalmazta az idősebb sértettet, ami egyben félelmet keltett az ezt végig néző fiatalabb nőben is.

2018 novemberéig a két sértett hol Brüsszelben, hol Magyarországon végezte a prostitúciós tevékenységet, amelynek bevétele teljes egészében a vádlotté lett. A pénzből a vádlott gépkocsit vásárolt és berendezte a házát. A rendőrség a prostitúciós pénzből vásárolt vagyontárgyakat lefoglalta, az ügyészség pedig ezek elkobzását indítványozza a bíróságnak.

A vádlottat az ügyészség emberkereskedelem bűntettével vádolja, mert a kiszolgáltatott helyzetben lévő sértetteket anyagi haszonszerzés céljával kizsákmányolta. Ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabására tett az ügyészség indítványt. Amennyiben az előkészítő ülésen a vádlott beismerő vallomást tenne, öt év fegyházra számíthat.
prostitúcióemberkereskedelem

Szóljon hozzá!

Hirdetés