Új gépekkel bővül az Industrial Electric Bau Kft. gépészeti divíziója

MTI

2020.07.22. 08:01

Új gépekkel bővül az Industrial Electric Bau Kft. gépészeti divíziója

42 millió forint értékű támogatási szerződést írtak alá.

Hirdetés

Hirdetés

Kezd visszatérni a növekedési pályára a magyar gazdaság – mondta a pénzügyminiszter július 21-én Nyíregyházán, amikor aláírták a villamosipari és gépészeti kivitelezéssel foglalkozó Industrial Electric Bau Kft. kapacitásbővítő beruházásának csaknem 42 millió forint értékű támogatási szerződését.

A kormány által indított gazdaságvédelmi akcióterv hozzájárult ahhoz, hogy megálljon a magyar gazdaság áprilisban és májusban tapasztalt zsugorodása, és az elmúlt hónapokban lassan kezdjen visszatérni arra a növekedési pályára, ahol korábban volt – közölte Varga Mihály. Hozzátette: a gazdaságfejlesztés fókuszában továbbra is a mikro-, kis- és közepes vállalkozások, a foglalkoztatás bővítése és az újraiparosítás áll.

A miniszter kifejtette, a kft. beruházásához a kormány 30 millió forinttal járult hozzá a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) segítségével, ami az egyik legnagyobb magyar gazdasági programnak számít 2500 milliárd forintnyi fejlesztési forrásával.

A kis- és közepes vállalkozásokról szólva a miniszter az innováció fontosságát emelte ki, amelyben az Industrial Electric Bau Kft.-t élen járónak nevezte. Szavai szerint a cég már most is kétszáz sikeres projektet bonyolított le a technológiafejlesztés területén és további piacok megszerzésében, valamint a szakembergárda megerősítésében látja a jövőjét.

A kormány gazdaságpolitikájában nagyon fontos szerepet töltenek be a kkv-k, a kabinetnek a vállalkozások fejlesztéseinek megvalósításában kell partnernek lennie – emelte ki Varga Mihály. Fontosnak nevezte, hogy az ipar területén minél több fejlesztési terv legyen támogatható, valamint egy-egy szektor dominanciája helyett egyes ágazatok - például a gyógyszeripar, az élelmiszeripar vagy a turizmus – együttesen alakítsák ki a gazdaság profilját, ami a gazdasági növekedést hozza létre.
– Az a cél, hogy ez a fejlődés minél hamarabb visszaálljon a járvány kitörése előtti szintre - jelezte Varga Mihály, hozzátéve, ennek érdekében indította el a kormány a 9 ezermilliárd forint összegű, az ország gazdasági teljesítményének húsz százalékát kitevő gazdaságfejlesztési csomagját.

Az eseményen Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, a közel harminc munkavállalót foglalkoztató társaság komoly üzleti kapcsolatot alakított ki több külföldi multicéggel, köztük például a német Daimlerrel vagy cseh Skodával, így példa lehet a többi nyíregyházi vállalkozás számára.

Labanics István ügyvezető igazgató a beruházást ismertetve elmondta, az épületgépészethez kapcsolódó vezérléstechnikai feladatokkal is foglalkozó cég a nyertes pályázat segítségével gépeket vásárolt, valamint hamarosan megépíti új összeszerelő üzemét is:

– Cégünk immáron 13 éve dolgozik a villamosipari piacon. Fő tevékenységünk a villamosipari kivitelezés, épületgépészethez kapcsolódó vezérlési feladatok elvégzése, elosztószekrény-gyártás, termelőgépek telepítése, transzferelése. Számos ipari területen vagyunk jelen: autóipar, műagyagipar, gyógyszeripar, élelmiszeripar, gumiipar. Töretlen fejlődésünket jól mutatja, hogy a Daimler, több európai gyárában számos sikeres technológia telepítési projektet vittünk végig. Itt ismerkedtünk meg a robotizálás alapjaival. Ezzel párhuzamosan sikerült a régióban lévő multinacionális céggel szoros kapcsolatot kialakítani. Az idő múlásával egyre több megkeresést kaptunk egyedi célgép tervezésre és gyártásra. Ezért határozott úgy a cégvezetés 2017-ben, hogy saját gépészdivízió hozunk létre, megfelelő infrastrukturális eszköz- és gépparkkal. Ezen törekvésünkben volt hatalmas segítségünkre a magyar állam, amit ezúton is köszönünk. Az itt látható géppark jelentős része pályázati forrásból valósult meg.

A nyilvános cégadatok szerint a kft. 2018-ban 687 millió, 2019-ben pedig 829 millió forint nettó árbevétel realizált, adózott eredménye a két évvel ezelőtti 59 millióról tavaly 123 millió forintra emelkedett.
NyíregyházafejlesztésPRElectric Bau Kft.Labanics István

Szóljon hozzá!

Hirdetés