Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházának adományozza könyvtárát Friderikusz

| 2020. 07. 23. | 19:48:00
A népszerű tévés műsorvezető 4000 kötetet küldött a megyei könyvtárnak
Nyíregyházának adományozza könyvtárát Friderikusz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházának adományozza négyezer kötetes könyvtárát Friderikusz Sándor. Az adományt a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban őrzik majd, és minden kötetben feltüntetik majd, hogy Friderikusz Sándor adománya.

A könyvtárban azt ígérik, a ritka daraboknak egy külön polcot is rendszeresítenek. Augusztus 1-jén lesz hivatalos az adományozási ceremónia, a délelőtt 10 órakor kezdődő eseményen találkozhatnak az érdeklődők a népszerű tévés műsorvezetővel.

Friderikusz Sándor egyébként 20 éves koráig élt Nyíregyházán, a Zrínyiben érettségizett. Jogásznak készült - el is végezte a jogi egyetemet -, de már gimnazista korában rádiózott. Dolgozott a Magyar Rádió Nyíregyházi Körzeti Stúdiójában, majd a fővárosban építette tovább tévés karrierjét. Népszerű műsora volt Nyíregyházán az 1980-as években a "Csak ma". Az élő talk show-ra, amelynek illusztris vendégei voltak, alig lehetett jegyet szerezni, ám valami oknál fogva egyszer csak nemkívánatos lett Nyíregyházán a műsor, pontosabban Friderikusz. A műsorvezető erre Debrecenbe vitte át a show-t, a régi Klcsey központba - a cívisváros közönségének nem kis örömére. A nyíregyháziak ezután a Nyíregyházi Városi Televízióban láthattá a műsort, miután a stáb rendszeresen átjárt forgatni az előadásokra. A művelődéi központ szűk nézőtere helyett az akkor (még csak) a jósavárosi kábelhálózaton fogható adást mintegy harmincezren láthatták.

[Beillesztett cikk: Friderikusz 60]

A Bors most arról ír, hogy a tévés valószínűleg azért válik meg könyvtárától, mert elhagyja az országot, valószínűleg New Yorkba költözik.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés