Folytatódik a szúnyoggyérítés Nyíregyházán

Szabolcsihír

2020.08.06. 19:38

Folytatódik a szúnyoggyérítés Nyíregyházán
A kép illusztráció

Sok a panasz, rengeteg a vérszívó.

Hirdetés

Hirdetés

Sok a panasz idén a szúnyogokra. Csípnek, szaporodnak, huzamosabb ideig nem is lehet a szabadban maradni. Habár már a levegőből is irtottak, meleg ködöt is képeztek, valahogy nem sikerül elviselhető szint alá csökkenteni az imágók számát. Most új lendületet vesz az országos akció.

Az országos központi szúnyoggyérítés keretében Nyíregyháza lakott belterületén légi kémiai 

szúnyoggyérítést végeznek augusztus 10-én (hétfőn) a napnyugtát megelőző 1,5 órában.

Rossz idő esetén a védekezésre augusztus 11-12. napját jelölték ki.

Az alkalmazott készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Alkalmazott készítmény neve: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A lakosság részére javasolt intézkedések: A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

Mi magunk is tehetünk a szúnyogok szaporodása ellen. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.
Nyíregyházaszúnyoggyérítés

Szóljon hozzá!

Hirdetés