Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Milliárdos felújítást terveznek több nyíregyházi intézményben

| 2020. 08. 24. | 12:45:00
A közgyűlés pályázatok benyújtásáról is dönt augusztusi ülésén.
Milliárdos felújítást terveznek több nyíregyházi intézményben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyári szünet után ismét fontos döntéseket hoz Nyíregyháza képviselő-testülete. Az augusztus 27-én 10 órakor kezdődő ülés napirendjén egyebek mellett a bujtosi aréna mellett épült uszoda üzemeltetéséről, pályázatok benyújtásáról, utcák elnevezéséről, a házszámok rendezéséről is döntenek.

A közgyűlést megelőző sajtóbeszégetésen, augusztus 24-én Kása Brigitta aljegyző, Kósa Árpád kabinetvezető, Hagymási Gyula kabinetvezető-helyettes ismertette a közgyűlési előterjesztéseket. Előrebocsátották: a pandémiás helyzet miatt a város nem kényszerült és nem kényszerül hitelfelvételre, a gazdálkodása stabil.

Elsőként az új uszodáról volt szó, melynek üzemeltetéséről dönt a testület. Az uszoda taó-pénzből épült, ám az önkormányzat más forrásokat is szerzett azért, hogy a versenyek rendezésére is alkalmas létesítményben rajtkövek is legyenek, valamint napelemekre is sikerült támogatást nyerni.

Azt egyelőre nem tudni, mikor nyit meg az egyébként teljesen elkészült uszoda, a képviselő-testület most arról dönt, hogy az üzemeltetés magas színvonalú ellátása érdekében, hogy Nyíregyháza önkormányzata 2020. augusztus hó 1. napjától a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft.-t bízza meg a Városi Uszoda üzemeltetői tevékenységet támogató közreműködőjeként.

Focipálya épül az orosi ovisoknak - ez pedig annak köszönhető, hogy a kivitelezést 70+20 százalék vissza nem térítendő támogatással segíti az állam, így Nyíregyházának csak a hiányzó részt, 1,7 millió forintot kell hozzátennie. Ugyancsak Oroson a Rozsnyai utcán felújítják a komplex orvosi szolgáltatásnak helyt adó épületet.

Összesen 1,2 milliárdos pályázatot nyújt be a város több intézmény energetikai felújítására. Az Arany János iskola és kollégium nyílászáróit kicserélik, szigetelik a tetőt és hőszigetelést kapnak a külső falak. Ugyancsak szerepel a tervekben az Inczédy György Szakgimnázium, Szakközépiskola épületeinek energetikai korszerűsítése, a Vécsey köz 4., Bocskai utca 25. szám alatti önkormányzati épületek és a NYSZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola épületeinek, valamint a borbányai és a városmajori közösségi ház energetikai korszerűsítése.

Továbbra is zajlik a nyíregyházi házszámok felülvizsgálta, ami 2018-ban kezdődött Nyíregyházán. Több évtizedes problémát igyekszik - egyébként egy 2014-es rendelet alapján - a város megoldani a felülvizsgálattal. A többi között Nyírszőlősön, Felsőpázsiton, a bokortanyákon,, Rozsréten, a Kertvárosban, Butykán végezték el a felülvizsgálatot.

Akinek a lakcímében bármi változás történik, azt a hivatalos irataiban mihamarabb érvényesítenie kell, így például a lakcímkártyában. Az okmánycserét ingyen elvégzik, az érintettnek nem kerül pénzébe. Cég esetében a változást 180 napon belül jelezni kell.

Cs.K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés