Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza csatlakozott a legmenőbb városokhoz

| 2020. 08. 21. | 13:30:00
Nyitott tetős városnéző buszok járják a települést, nem csak a turisták örömére.
Nyíregyháza csatlakozott a legmenőbb városokhoz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Budapest után első vidéki városként Nyíregyházán is megjelennek a világ legnagyobb, nyitott tetős városnéző buszait üzemeltető City Sightseeing piros, emeletes autóbuszai. Az új turisztikai szolgáltatást augusztus 19-én a VIDOR Fesztivál első napján mutatták be a sajtó munkatársainak és a nagyközönségnek. 

Enrique Ybarra a City Sightseeing Worldwide's elnök-vezérigazgatója azt mondta, a nemzetközileg is attraktív városnak számító Nyíregyházára azért esett a választás, mert az elmúlt évek során a turisztika területén olyan növekedést mutatott ami jó alapot ad az együttműködéshez.

A City Sightseeing franchise hálózata 1999-ben alakult Sevillában. Azóta Észak-Amerikától, Európán és Ázsián át Ausztráliáig 35 ország 109 városában jelentek meg a többnyelvű idegenvezetést biztosító, a legnagyobb nevezetességeknél tetszőleges le és felszállást biztosító városnéző buszai – közölte Tóta Zsolt, a magyarországi franchise partner tulajdonosa.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere hangsúlyozta, városa tíz év alatt megduplázta a turisták számát. A 120 ezres megyeszékhelyen tavaly 254 ezer vendégéjszakát könyvelhettek el. A Nyíregyházi Állatpark, a sóstói fürdőkomplexum, valamint a tavaly felújított Sóstói Múzeumfalu olyan attrakciók, amelyek már ismét vonzzák a turistákat – tette hozzá.  

Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, az elmúlt évek alatt Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő egyre népszerűbb utazási célponttá vált, így most az a cél, hogy Sóstóról a városközpontba vonzzák a turistákat. Erre kiváló lehetőséget biztosít a Sóstó és a belváros között augusztus 20-tól rendszeresen közlekedő városnéző autóbusz, amelyik önmagában is figyelemfelkeltő, újabb attrakciója lesz a városnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés