Többe fog kerülni a nyíregyházi sportcentrum

Szabolcsihir.hu

2020.08.04. 13:20

Többe fog kerülni a nyíregyházi sportcentrum
Egy idén májusi terepbejárás alkalmával így festett a komplexum (Fotó: Trifonov Éva)

Hétmilliárd fölé ugrott az atlétikai beruházás költsége.

Hirdetés

Hirdetés

Nettó 417 millió forinttal emelkednek a Nyíregyházi Atlétikai Centrum beruházási költségei – derül ki az európai uniós közbeszerzések lapjából. A kivitelezés költsége 6,8 milliárd forintról ugrik 7,2 milliárdra, miután a beruházó nyíregyházi önkormányzat és a helyi Aktuál Bau Kft. között létrejött vállalkozói szerződést több ponton módosították elmaradó munkák és pótmunkák miatt.

Előbbiek között szerepel, hogy a módosított építési engedéllyel összhangban a csarnok nem kap füstkötény falakat, elmarad a külső lelátó tűzvédő mázolása, továbbá a meglévő épületben bekövetkezett károsodások miatt gazdaságtalanná vált annak felújítása, ezért  jövőben le fogják bontani. Így viszont ottani fűtés és gázellátási munkák váltak szükségtelenné.

A költségeket ugyanakkor növeli, hogy jobb műszaki színvonalú homlokzati paneleket és nyílászárókat építenek be. Szintén pótmunkaként változik a külső atlétikapálya megvilágítása, az öntözőrendszer, a fúrt kút kialakítása, valamint a későbbi gazdaságos üzemeltetés érdekében is történtek módosítások.

Az atlétikai centrummal 2021. április végére kell elkészülnie a kivitelezőnek.

NyíregyházaatlétikaberuházásNyíregyházi Atlétikai Centrum

Szóljon hozzá!

Hirdetés