Az egymilliárdos szökőkútról kérdezhetnek a nyíregyháziak

Szabolcsihír

2020.09.16. 10:00

Az egymilliárdos szökőkútról kérdezhetnek a nyíregyháziak

A Sóstóra tervezett beruházás

Hirdetés

Hirdetés

A nyíregyházi Zöld Akciócsoport informális lakossági csoportja tájékoztatót szervez a nyíregyházi érdeklődők számára a Sóstó területére tervezett szökőkútról. A mintegy egymilliárd forintos, EU támogatásból megvalósuló turisztikai beruházásról a város illetékes szakembereivel beszélgetnek. A kérdésekre Kósa Árpád, a polgármesteri hivatal kabinetvezetője válaszol..

  • A program időpontja: szeptember 17. csütörtök, 17.30
  • Helyszín: Szarvas Irodaház konferencia terme (Nyíregyháza, Szarvas utca 1-3.
A járvány elleni védekezés érdekében a helyszínen a maszk használata, és a 1,5 méteres távolság megtartása kötelező.

A szervezők közölték: a mintegy egymilliárd forintos, EU támogatásból tervezett fejlesztések hatással lehetnek nemcsak a turizmusra, de az itt élők életkörülményeire és Sóstó arculatára is.

Hozzátették: a Zöld Akciócsoport nyíregyházi lakosokból álló, informális csoportja az elmúlt időszakban számos csatornán kívánta megszólítani a lakosságot a fejlesztések kapcsán, hogy véleményüket megtudja, és közvetítse az illetékesek és a projektgazdák felé. Az online felmérésen 1020 városlakó adott választ egy hét alatt azokra a kérdésekre, melyek a fejlesztés gazdasági, turisztikai és ökológiai hatásait érintették.

A kérdőív - mint írták - kitért arra is, vajon mit tekintenek a nyíregyháziak az említett városrész erősségének, milyen hiányosságokat látnak és ezekre milyen megoldásokat tartanának helyesnek. A felmérés eredménye elérhető a Zöld Akciócsoport blogján (www.zoldakcio.blog.hu) A szeptember 17-dikére szerevezett fórum előtt közel egy héten át várták a lakosság kérdéseit, melyeket előre elküldenek az illetékeseknek. Ennek célja, hogy a rendezvény valóban informatív és teljesen indulatmentes, tájékoztató esemény lehessen. A lakosság által leginkább fontosnak tartott kérdések és az érintett terület faállományának értékmérése a Zöld Akciócsoport blogján elérhető lesz a fórum előtt.

szökőkútNyíregyháza-Sóstógyógyfürdő

Szóljon hozzá!

Hirdetés