Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három ember halálát okozta tavaly Székelynél – tárgyalást kér

| 2020. 09. 09. | 15:14:00
Elismerte bűnösségét a kamionsofőr.
Három ember halálát okozta tavaly Székelynél – tárgyalást kér
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság szeptember 9-én tartott előkészítő ülést a több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt S.L.S. vádlottal szemben folyamatban lévő ügyben.

A férfi a bíróság előtt elismerte a bűncselekmény elkövetését (a vádirattal egyezően) és bűnösségét, azonban a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le,

így az eljárás november 18- án tárgyaláson folytatódik.

A vádirat szerint a vádlott 2019. május 28-án hajnalban a 4-es számú főúton közlekedett kamionjával Záhony irányából Nyíregyháza felé. Székely község közelében utolérte – a Székely felé vezető útra – balra indexelő sértettet, aki a szembejövő forgalom miatt az autójával a felezővonalhoz húzódva megállt. A férfi fáradtsága miatt későn észlelte az előtte álló kisbuszt. Fékezett, kamionját jobbra kormányozta, hogy elkerülje a balesetet, de azt nem sikerült, mert nekiütközött a kisbusz jobb hátuljának. Az ütközéstől a kisbusz átsodródott a szemközti sávba, ahol frontálisan összeütközött a szemből szabályosan közlekedő teherautóval.

Az újabb ütközés visszalökte a kisbuszt a menetirány szerinti jobb oldali sávba, majd a füves útpadkán állt meg. A vétlen teherautó is átsodródott a jobb oldali sávba, és nekiütközött a vádlott kamionjának és a mögötte közlekedő újabb kisbusznak.

A baleset következtében az első kisbuszban utazó személyek közül hárman a helyszínen életüket vesztették, míg a kisbusz vezetője és egyik utasa 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. Az utoljára ütköző kisbusz utasa szintén súlyos sérüléseket szenvedett. A vádlott könnyű sérülésekkel úszta meg az ütközést.

A bíróság a novemberre kitűzött tárgyaláson az okirati bizonyítékok és a szakértői vélemények ismertetésével folytatja a bizonyítást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés