Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Indít a Móricz Nyíregyházán; a nézők számára kötelező maszkviselés!

| 2020. 09. 02. | 21:20:00
A tavalyiak 73 százaléka már megvette bérletét.
Indít a Móricz Nyíregyházán; a nézők számára kötelező maszkviselés!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szabadtéren augusztusban nagy sikerrel debütált Neil Simon-musicallel, az Édes Charityvel kezdődik szombaton a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház 2020/2021-es évadja - hangzott el a társulat évadnyitó ülésén szerdán. Kirják Róbert ügyvezető igazgató az eseményen elmondta, hogy

a koronavírus-járvány a színházi munkára is rányomja a bélyegét, a nézők számára kötelező maszkviselés és a nézőtér nyitási rendjének megváltozása mellett már biztossá vált, hogy a határkorlátozások bevezetése miatt elmarad az évad második bemutatója, Bertold Brecht Kurázsi mama és gyermekei című drámája, amelyet Keresztes Attila rendezett volna.

A teátrum vezetője a tavaszi előadások pótlásával kapcsolatban kitért arra, hogy a felújított és jelentősen átalakított szabadtéri színpad nélkül nem lett volna esély a színház anyagi "túlélésére", számos darabot ugyanis ezen a játszóhelyen láthatott a közönség. Az évad indításáról azt mondta: egy hónappal a bérletek értékesítésének zárása előtt már

a tavalyi kamarabérletesek 78 százaléka, a nagyszínpadi bérleteseknek pedig 73 százaléka megvette bérletét.

Megjegyezte azt is, a diákbérletek eladásának várható csökkenése miatt nem kizárt, hogy kevesebb gyermekelőadást fog játszani a társulat.

Kovács Ferenc polgármester szintén a szabadtéri színpad jelentőségét emelte ki, megjegyezve, hogy a Vidor Fesztivál számos eseményét rendezték meg a Benczúr téri színpadon. Év végére várhatóan átadják Nyíregyháza épülő kulturális negyedének egy újabb elemét, a korábbi helyőrségi művelődési otthon Szindbád néven születik újjá, ahol egy pódiumszínpadot is kialakítanak - mondta a városvezető.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés