Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Koronavírusban elhunyt a Nyírség-HASSO volt igazgazója

| 2020. 09. 30. | 10:26:00
69 éves volt.
Koronavírusban elhunyt a Nyírség-HASSO volt igazgazója
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

69 éves korában váratlanul elhunyt Ágoston László a Nyírség-HASSO Kft. volt igazgatója, a Mentor Alapítvány létrehozója. A gyászhírt volt felesége osztotta meg a közösségi oldalon, hozzátéve: halála a koronavírus okozta tüdőgyulladás miatt követketkezett be.

Ágoston László villamosmérnöki diplomát szerzett a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán, rádió és televízió szakirányon, majd az 1980-as években jogosultságot szerzett központi antennarendszerek tervezésére is. Ez a feladat abban az időszakban technikailag teljesen újnak számított, hiszen az országban elsők között, hatodikként épült ki Nyíregyházán a kábeltelevíziós rendszer, mely 1985 márciusától a Nyíregyházi Városi Televízió adásait is sugározta. Ezt követően Tiszaújvárosban, majd Mátészalkán is részt vett a rendszer kiépítésében.

A rendszerváltáskor vásárolta mega Nyíregyházi Sütőipari Vállalatot, mely utóbb Nyírség-HASSO néven vonult be a köztudatba termékeivel. Fiaival hozta létre a Mentor Alapítványt, amely Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Pest megyében nyújtott szociális ellátást, tevékenységei közé tartozott az egészségmegőrzés, a hátrányos helyzetűek, fogyatékkal élők segítése.

Ágoston László 69 éves volt. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés