Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nőt cseréltek autóra Nyíregyházán

| 2020. 09. 03. | 09:45:00
Micsoda üzlet...
Nőt cseréltek autóra Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója szeptember 2-án az emberkereskedelem bűntette miatt indult eljárásban október 2-ig elrendelte három férfi letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint idén júliusban J. N. és Sz. T. gyanúsítottak, kihasználva egy hölgy ismerősük rossz anyagi helyzetét, rávették őt arra, hogy prostituáltként dolgozzon és az abból szerzett jövedelmet a két férfinak odaadja. A fiatal nő ebbe beleegyezett, és az így szerzett pénzt minden alkalommal átadta a gyanúsítottaknak.

Július 28-án a sértett úgy döntött, hogy a jövőben kizárólag J. N. gyanúsítottnak fog dolgozni, aki ezután július 30-án elcserélte őt egy személygépkocsira V. Z. gyanúsítottal.

V. Z. gyanúsított közölte a sértettel, hogy továbbra is prostituáltként kell dolgoznia, és ennek érdekében erotikus fényképfelvételeket is készítettek róla, amiket internetes oldalakra töltöttek fel.

A gyanúsítottak kihasználták a sértett kiszolgáltatott helyzetét és szexuális cselekmény elvégzésére bírták rá, mely tettük a törvény szerint akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Mindhárom gyanúsított többszörösen büntetett előéletű.

A fentiekre tekintettel, a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a gyanúsítottak a nyomozóhatóság elől elszöknének vagy elrejtőznének, illetve az eljárásban részt vevő személyek befolyásolásával megnehezítenék a bizonyítást. Ezért a bíróság elrendelte a gyanúsítottak letartoztatását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés