Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A test, a lélek is épült a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban

| 2020. 10. 22. | 10:35:00
A diákoknak is szüksége van az énidőre és a stresszoldásra.
A test, a lélek is épült a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kölcseyben is október elején tartották a Fenntarthatósági Témahetet. A patinás belvárosi gimnázium programjául az egészségnevelést választotta, annál is inkább, mert október 10-én emlékezünk meg a lelki egészség világnapjáról – tájékoztatott Safrankuné Palombi Csilla, a biológia, kémia és egészségnevelés munkaközösség vezetője, a Vöröskereszt Megyei Szervezetének kapcsolattartója.

A kezdő nap iskolai programját rendhagyó testnevelés órák is színesítették, ahol a tanulók megismerkedhettek a jóga alapjaival, stresszoldó technikákat és meditációs gyakorlatokat is megtanulhattak.

A következő nap programja egy művészeti kiállítás megnyitójával kezdődött. A tanulók néhány héttel korábban azt a feladatot kapták Farkas Zoltán tanár úrtól, aki a rajzot és a vizuális kultúrát tanítja, hogy rajzoljanak minél kifejezőbb képeket „A modern világ hatása az emberre” témakörben. A zsűri a 60 alkotásból 27 alkotást választott ki.

A hét közepén Juhász Béla Szilárd a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ mentálhigiénikusa, addiktológiai konzultánsa online mentálhigiénés élő videokonferenciát tartott a kölcseys diákoknak, melyen minden osztály részt vett.  

A csütörtöki nap szintén az online térben zajlott, a Nyíregyházi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai tartottak élő, interaktív videokonferenciát, négy tanítási órán, 2-2 osztály részvételével. Az előadások szintén a higiéné és a mentálhigiéné témakörében zajlottak. A fiatal előadók egy videófilmet is levetítettek, melynek főszereplője egy látássérült, brazil sportolónő volt, aki egészségkárosodása ellenére vállalta a küzdelmet, hogy addig edz, míg olimpiai bajnok futónő nem válik belőle.

A hetet a rajzkiállítás nyerteseinek ünnepélyes köszöntése zárta. 

A modern világ hatása az emberre című rajzpályázat díjazottjai:

Szakmai I. helyezett:         Kisari Máté         10.C
Szakmai II. helyezett:     Szűcs Zsófia Renáta     9.C
Szakmai III. helyezett:     Petromán Szilvia     7.D
Közönségdíjas:         Gulyás Luca         10.D

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés