Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átadták a legújabb körforgalmat Nyíregyházán

| 2020. 10. 19. | 19:09:00
A biztonságosabb, gördülékenyebb közlekedést szolgálja.
Átadták a legújabb körforgalmat Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Befejeződött a Korányi Frigyes utca–Csaló köz kereszteződésben az új körforgalmú csomópont építése. A Korányi Frigyes utca Kosbor utcától a Sóstóhegyi útig terjedő szakaszának felújítása, valamint az új körforgalmú csomópont építése a korábban balesetveszélyes útkereszteződésben biztonságosabb közlekedési feltételeket teremtett a városközpont irányába haladó jelentős gépjárműforgalom számára.

A körforgalom elősegíti az egyenletes haladást, ezáltal csökkenti a felesleges várakozásokat, így a környezeti terhelést.

A fejlesztés során a Korányi Frigyes utcán 2019-ben 2.650 méter hosszan felújították a burkolatot, megszűntek a szakadási pontok a kerékpáros létesítményekben, az akadálymentesítés, az autóbuszöblök átépítése, az autóbuszperonok akadálymentesítése, az öbölpárok közötti biztonságos gyalogos átvezetés kiépítése is megvalósult, a csapadékvíz elvezetés megfelelősségének ellenőrzése mellett.

A körforgalom építésével és Korányi Frigyes utca felújítása során létesítettek összesen 5 új gyalogos átvezetést, 4 kerékpáros átvezetést, csapadékvíz elvezető-szikkasztó rendszer épült, és új járda az Eperjes utcától a Csaló közi új körforgalmon át a Lengyel utca leágazásáig több mint 400 m hosszan.

A fejlesztés során növényeket is telepítettek 51 facsemetét és 694 cserjét. A 100 százalékos támogatottsággal bíró projekt keretében a Korányi Frigyes utca felújítása és a Korányi Frigyes utca–Csaló köz csomópontban körforgalom kiépítése 833,5 millió forintba került, melyből csak a körforgalom építése 275,7 millió volt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés