Elhunyt Adorján Gusztáv, a megyei kórház főigazgatója

Szabolcsihír

2020.10.21. 10:50

Elhunyt Adorján Gusztáv, a megyei kórház főigazgatója

A Fidesz nyíregyházi frakciójának vezetője volt egyben.

Hirdetés

Hirdetés

"Elhunyt intézményünk főigazgatója, dr. Adorján Gusztáv. Döbbenet, csend és fájdalom..." - ezekkel a szavakkal adta hírül a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, hogy a elhunyt az intézmény vezetője.

Adorján Gusztáv aktív közéleti szereplője is volt a városnak, a nyíregyházi 1. számú választókerület önkormányzati képviselője volt 2010-től, egyben a közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője is volt.

1954-ben született a szatmári kis faluban, Kérsemjénben, ahol édesapja református lelkészként szolgált. A Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában érettségizett 1972-ben. Érettségi után származása miatt és politikai okokból nem vették fel azonnal az orvosi egyetemre, két évet dolgozott, majd sikeresen felvételizett, és 1980-ban általános orvosként végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, majd a nyíregyházi Megyei Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályára került. A kórház lett az első és utolsó munkahelye.

Tíz éve, 2010 júliusában nevezték a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának, majd az egészségügy állami kézbe történő átvétele után a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-helyetteseként dolgozott, 2015 februárjától pedig az intézmény főigazgató főorvosa lett.

1981-ben nősült, a házasságból 3 gyermek született. A református egyházzal születése óta szoros volt a kapcsolata, a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközségben presbiter volt, 2015-ben a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnokává választották.

"Eddigi életem során is hittem abban, hogy a fentről kapott tálentumainkat a lehető legjobban kell alázattal kamatoztatnunk, hiszem, hogy gyógyítani és gyógyulni is csak hittel lehet. Hiszek az imádság gyógyító erejében! Számomra a legnagyobb isteni ajándék, hogy eddigi életem során számolatlanul részt vehettem a születés csodájában, és a gyógyítás földön túli örömében!" - ez volt az ars poticája.

A koronavírus, mely az ő szervezetét is megtámadta, erősebb volt.

Kérsemjénben szerdán harangoztak, kitűzték a fekete zászlót.

Nyugodjék békében!

NyíregyházaJósa András OktatókórházelhunytAdorján Gusztáv

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés