Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiszolgáltatott nőket kényszerített prostitúcióra egy nyíregyházi férfi

| 2020. 10. 10. | 18:44:00
Emberkereskedelemmel vádolják.
Kiszolgáltatott nőket kényszerített prostitúcióra egy nyíregyházi férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülést tart október 16-án a Nyíregyházi Törvényszék annak a férfinak az ügyében, akit emberkereskedelem bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolnak. A vádirat szerint elsőrendű vádlott szerelmi viszonyt kezdett két, nehéz anyagi helyzetben élő nővel, akiket magához költöztetett nyíregyházi családi házába.

2018 május végén – kihasználva a sértettek kiszolgáltatott helyzetét – elsőrendű vádlott arra kérte őket, vállaljanak pénzért prostitúciós tevékenységet.

2018 júliusában mindhárman Brüsszelbe utaztak, ahol a sértettek szintén prostitúciós tevékenységet végeztek, majd három hét elteltével hazautaztak Magyarországra. Az elsőrendű vádlott a teljes bevételt elvette a sértettektől, félelemben tartotta őket, egyiküket több alkalommal bántalmazta is. 2018 novemberében az egyik sértett visszament külföldre az elsőrendű vádlott utasítására, de mivel ő nem tartott vele, megkérte ismerősét, másodrendű M. H. vádlottat, hogy felügyelje a sértett munkáját, tartsa magánál személyi igazolványát és a bevételét is vegye el tőle. A sértett 2018 novemberében megszökött és megszakította kapcsolatát elsőrendű vádlottal, 2018 végén a másik nő is elhagyta a férfit.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés