Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Koronavírus: a nyíregyházi kórház főigazgatója is megfertőződött

| 2020. 10. 08. | 18:54:00
Adorján Gusztáv egyben a városi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője.
Koronavírus: a nyíregyházi kórház főigazgatója is megfertőződött
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Koronavírus-fertőzés miatt kórházba került a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója - értesült a Szabolcsihír október 7-én megbízható forrásból. Információink szerint Adorján Gusztávot, aki egyben a nyíregyházi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője, Budapesten kezelik.

Adorján Gusztáv egyébként annak a kórháznak a vezetője, amelyik a régió középsúlyos és súlyos COVID-fertőzöttjeit fogadja az operatív törzs döntése alapján. Erről a főigazgató kollégáival közösen tartott sajtótájékoztatót a közelmúltban, a Jósa András kórház COVID-részlege előtt.

A Fidesz-KDNP frakcióvezetője a nyíregyházi képviselő-testület legutóbbi ülésén - október elsején - már nem vett részt, de arról, hogy miért nem jött a testület ülésére, ott nem esett szó.

Érdeklődtünk Adorján Gusztáv főigazgató állapotáról az intézmény sajtófőnökétől, Vitkai Évától, aki a Szabolcsihírrel október 8-án közölte: 

"A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója koronavírus-fertőzés miatt kórházi ellátásra szorul. A kontaktkutatás a járványügyi szabályok szerint megtörtént, közvetlen munkatársai között ismert koronavírus-fertőzött jelenleg nincs."

Adorján Gusztáv feladatait a felépülése alatt intézményünk orvosigazgatója, főigazgató-helyettese látja el - tette hozzá Vitkai Éva.

Cs.K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés