Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza várja a vitatott szökőkút kivitelezőjét

| 2020. 10. 20. | 15:41:00
A nyertes ajánlattevőnek 150 napja lesz a megvalósításra.
Nyíregyháza várja a vitatott szökőkút kivitelezőjét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megjelent a Nyíregyháza-Sóstóra tervezett, egymilliárdos szökőkút kivitelezéséről szóló ajánlatkérő felhívás a Közbeszerzési Értesítőben. Az önkormányzat turisztikai beruházása – amelynek megvalósítására 150 napja lesz a nyertes kivitelezőnek – a kiírás szerint egy 500 négyzetméteres vasbeton medencével, mintegy 4800 négyzetméternyi térkövezéssel készülne, de majdnem 20 ezer négyzetméternyi gyepesítés és gyephelyreállítás is szerepel az elvégzendő feladatok közt. A fejlesztés során többek között utcabútorokat, kandelábereket helyeznek ki és két elektromos autótöltőt alakítanak ki.

A szökőtkútba 93 víz alatti szivattyúval megtáplált fúvókát helyeznek el, a kilépő vízsugár magasságát egymástól külön is tudják szabályozni, ami által az önkormányzat látványos vízjáték ígér.

A szökőkútépítés többek ellenérzését kiváltotta Nyíregyházán. Egy csoportjuk október 17-én demonstrált Sóstón, hangoztatva, egy kérdőíves felmérés során több százan nyilvánították ki azon véleményüket, hogy szülessen meg Nyíregyháza „zöldkoncepciója”, készüljön átfogó terv az „élhető” Nyíregyházáért, és addig ne történhessenek azt veszélyeztető beruházások. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés