Hirdetés

Rendőrök kísérték Nyíregyházára az értékes festményeket

| 2020. 10. 25. | 11:46:00
A képek jelentős része öt hónapig marad a megyeszékhelyen.
Rendőrök kísérték Nyíregyházára az értékes festményeket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőri felvezetéssel megérkezett az országos szintű tárlat hiányzó, 48 festménye Nyíregyházára, így most már a teljes gyűjtemény 160 alkotása csak arra vár, hogy november 4-én a nagyközönség előtt is megnyíljon, és öt hónapon keresztül fogadja a látogatókat - közölte Kovács Ferenc polgármester a Facebookon.

A tárlatnak a Jósa András Múzeum ad otthont.

AZ ÉLET ÉDES TARKASÁGA – Rippl-Rónai József kivételes értékű műalkotásaival telnek meg a Jósa András Múzeum kiállítótermei. A tárlaton közel 160 alkotáson keresztül ismerhetjük meg a festő színes és változatos világát, kezdve az első Párizsban készült, komor hangvételű képeitől, az életmű utolsó szakaszához tartozó, expresszív női pasztellportrékig.


Rippl-Rónai Józsefben a magyar festőművészet első modern mesterét tisztelhetjük. A francia posztimpresszionisták, az ún. Nabis-csoport tagja, a posztimpresszionista és szecessziós törekvések legjobb magyar képviselője, vezéralakja. Művészetét gazdag színvilág, bátran stilizáló vonaljáték, dekorativitás jellemzi. A művész vitathatatlan érdeme a francia áramlatok magyar közegbe ágyazása - olvasható a múzeum honlapján.

A pandémia miatt a kiállítás látogatásának szabályai vannak. A tárlat háromtermes, melyek megtekintésére 1 óra 30 perc áll rendelkezésre. Egy teremben egyszerre maximum 20 látogató tartózkodhat és 30 percet töltenek el, majd a teremőr segítségével haladnak tovább a következő terembe, s az azt követőbe.

Hirdetés