Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyesek 23 óra után a parkokban folytatják az iszogatást Nyíregyházán

| 2020. 11. 03. | 13:21:00
A rendőrök és a közterület-felügyelők is ellenőrzik a szabályok betartását.
Egyesek 23 óra után a parkokban folytatják az iszogatást Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hivatal kereskedelmi hatósága a rendőrséggel együttműködve szeptember 22-től folyamatosan végzi a hatályos maszkviselési szabályok betartásának ellenőrzését a városban működő vendéglátó üzletekben, nagyobb kereskedelmi központokban.

A város több pontján, így a szálláshelyeken működő vendéglátóhelyeken és Sóstógyógyfürdőn lévő közkedvelt éttermekben, valamint a Tesco, a Nyír-Pláza és a Korzó bevásárlóközpontokban működő üzletekben ellenőrizte a hatóság a maszkviselési előírások betartását.

Mindösszesen több mint 120 kereskedő és vendéglátóhely ellenőrzése történt meg. Az első héten még találkoztak olyan üzemeltetővel, ahol nem viselték a maszkot, vagy azt nem a megfelelő módon (orrot és szájat eltakarva), azonban a későbbi ellenőrzések alkalmával ez is kedvező tendenciát mutatott – tudatta szerkesztőségünkkel a város sajtószolgálata. Mint írták, annak ellenére, hogy a kereskedők, vendéglátók ismerték az előírásokat, 22 esetben figyelmeztetést alkalmaztak. A bevásárlóközpontokban az ellenőrzéseket a rendőrséggel közösen végezték, akik a vásárlók körében a maszkviselési szabályok megszegése miatt feljelentést tettek, vagy figyelmeztetést alkalmaztak. Az ellenőrzések érintették a szórakozóhelyek 23 órakor történő bezárására vonatkozó kötelezettségek betartását is; ezzel összefüggésben négy belvárosi szórakozóhellyel szemben intézkedtek. A szórakozóhelyek korai bezárása után a hatóságok azt tapasztalták, hogy a vendégek egy része a közterületeken folytatja az esti „kikapcsolódást”. Emiatt a közterület-felügyelet és a rendőrség a Kossuth tér, Szabadság tér, Búza tér, Árok utcai játszótér, Dob utcai játszótér, Holokauszt emlékmű, a lakótelepek játszóterei, kondiparkjai, a Bujtosi Városliget, Sóstógyógyfürdő, a Tiszavasvári úti Kalandpark körzetében több éjszakai ellenőrzést is végzett. A rendőrég különböző szabályértések miatt 71 esetben, míg a közterület-felügyelet 101 esetben kényszerült valamilyen intézkedés foganatosítására. Az intézkedések között figyelmeztetésre, helyszíni és közigazgatási bírság kiszabására is sor került különböző szabálysértések miatt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés