Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Épül az újabb attrakció a Nyíregyházi Állatparkban

| 2020. 11. 06. | 17:08:00
Még több India!
Épül az újabb attrakció a Nyíregyházi Állatparkban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jó ütemben halad az Indiaház építése a Nyíregyházi Állatparkban. Elkészült az épület szerkezete, jelenleg a belső munkálatok folynak, a boxok, befogók, látogatótér kialakítása, festés, gyantázás. A projekt összköltsége nettó 820,1 millió forint, mely 100 százalékos pályázati támogatást élvez. Az Indiaház várhatóan 2021. májusában nyílhat meg a látogatók előtt.

A homlokzat kezdi elnyerni végleges formáját, a díszítőelemek felkerültek, a színezés megtörtént. A főbejárat rámpája mellé felkerül az üvegkorlát, ezt követően kezdődnek a külső tereprendezések, kifutó kialakítása. Jelenleg a kivitelezés közel 75 százalékon áll, ütemezésnek megfelelően halad.

Az Indiaház látványterve (nyiregyhaza.hu)

A Nyíregyházi Állatpark újabb attrakciója az indiai állatvilág bemutatására szolgál.

Az Indiaházban lesz egy

  • 60 férőhelyes attraktív többfunkciós oktató és közösségi tér, élőnövényes dekoráció, műsziklákkal terráriumokkal.
  • Egy növényekkel gazdagon díszített, csupasz felületeket indiai motívumokat tartalmazó domborművekkel borított terem, amelyből egyfelől elérhető a páncélos rinocérosz belső, másfelől a tengerparti táj a mangrove parttal és cápamedencével, illetve innen elérhető egy külön egység, a teknős bemutatók rendszere.
  • Szirtcápa-, mangrove bemutató: a látogatók számára a medence felszíne teljes egészében látható lesz, és egy tengerparti életképet fog bemutatni. A bemutató területéből kisebb része a mangrove mocsár, a nagyobb rész a tengervizes medence. A látogató le tud jutni a medence alsóbb szintjére, ahonnan a víz alatti élmény is elé tárul, akril panel betekintőkön keresztül.
  • Szárazföldi teknős bemutatók: 5 db teknős bemutató a látogató térben a központi épületrészben kerülnek majd elhelyezésre. A déli napsugárzást felülvilágítókon keresztül kapják a terráriumok.
  • Orrszarvú bemutató: az állatok és kifutójuk nagyméretű üvegfelületeken keresztül lesznek láthatóak a látogatók számára.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés