Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kivetnivalót talált az Állami Számvevőszék a Móricz Zsigmond Színház gazdálkodásában

| 2020. 11. 17. | 11:08:00
A nyíregyházi ügyvezetőnek 30 napon belül intézkedési tervet kell készítenie.
Kivetnivalót talált az Állami Számvevőszék a Móricz Zsigmond Színház gazdálkodásában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének a Móricz Zsigmond Színház Nonprofit Kft. feletti tulajdonosi joggyakorlása a 2015-2018 közötti időszakban szabályszerű volt. A nyíregyházi társaság vagyongazdálkodása 2015-ben, valamint 2017-2018-ban azonban nem volt szabályszerű, így az elszámoltathatóságot és a nemzeti vagyon megőrzését nem biztosította - olvasható az Állami Számvevőszék keddi közleményében.

Az ÁSZ ellenőzése megállapította, hogy Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése a tulajdonosi joggyakorlás kereteit a jogszabályi előírásokat követve alakította ki, a javadalmazással összefüggő szabályzatát megalkotta. A tulajdonosi jogok gyakorlása szabályszerű volt.

A Móricz Zsigmond Színház Nonprofit Kft. vagyongazdálkodási tevékenysége nem volt szabályszerű 2015-ben és 2017-2018-ban, mivel a számviteli beszámolók mérlegtételeit nem támasztotta alá szabályszerű leltárral, ezért az éves beszámolói nem voltak megalapozottak. Leltár hiányában pedig nem volt igazolt, hogy ezekben az években a társaság beszámolóiban szereplő tételek a valóságban is megtalálhatóak, a közvagyonba tartozó eszközök a közfeladat ellátásához rendelkezésre állnak. 

Az ellenőrzés megállapításai alapján az Állami Számvevőszék a Móricz Zsigmond Színház Nonprofit Kft. ügyvezetője részére két javaslatot fogalmazott meg, melyekre az érintettnek 30 napon belül intézkedési tervet kell készítenie.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés