Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pénz áll a házhoz Nyíregyházán: elindult a városi tőkealap

| 2020. 11. 18. | 17:40:00
Elsősorban a régió tradicionális feldolgozóipara érezheti a hasznát.
Pénz áll a házhoz Nyíregyházán: elindult a városi tőkealap
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Bugár Csaba, az MFB Invest Zrt. vezérigazgatója szerdán bejelentették, a Városi Tőkelapok sorában negyedikként, az MFB Invest elindította a Nyíregyházi Városi Tőkealapot.

Az 5 milliárd forint jegyzett tőkéjű, 12 éves futamidejű tőkealap által tervezett átlagos befektetési méret 300 millió forint. Az alap iparágtól függetlenül nyitott a kkv-k számára, de az MFB Invest elsősorban a régióban tradicionális feldolgozóipar - azon belül is a gumi- és műanyag termékek gyártása - valamint a kereskedelmi- és építőipari szektorokból számít a tőke finanszírozás által növekedni kívánó vállalkozásokra. A tőkejuttatás jelenthet tőkeemelést már meglévő vállalkozásban, de lehetőséget ad közös vállalkozás alapítására, illetve részesedés vásárlására is. Az Alap a célvállalkozásokban kizárólag kisebbségi részesedést szerez, de nem zárja ki tagi hitel vagy kölcsön nyújtását sem.

Az alap kezelését a FOCUS-VENTURES Tőkealap-kezelő Zrt., az MFB Invest 100 százalékos tulajdonában lévő alapkezelő végzi.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés