Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tagadja a nyíregyházi gyilkos, hogy aljas indokból ölt

| 2020. 11. 26. | 13:35:00
Azt mondta, csak egy bocsánatkérést akart hallani.
Tagadja a nyíregyházi gyilkos, hogy aljas indokból ölt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülést tartott november 26-án a Nyíregyházi Törvényszék a H.M. vádlottal szemben aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult büntetőügyben. A vádlott nem ismerte be bűnösségét a vádirattal egyezően, a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le – közölte a törvényszék.

Tagadta, hogy aljas indokból követte volna el a bűncselekményt, azt mondta, csak egy bocsánatkérést szeretett volna hallani az ifjabb sértettől, emiatt ment el hozzá, de nem állt szándékában megölni. 

A vádirat szerint a férfi 2019 júliusában tudomást szerzett arról, hogy a felesége korábban érzelmi kapcsolatba került ifj. N.J. sértettel, ezért házasságuk megromlott. 2019. augusztus 26-án, a déli órákban az asszony megjelent ifj. N.J. lakóháza előtt, ahol szóváltásba keveredtek. Később az asszony a történteket elmesélte férjének, és sérelmezte, hogy ifj. N.J. lekezelően beszélt vele. A vádlott féltékenységből, valamint a lekezelő magatartás miatt még aznap délután elment ifj. N.J. ingatlanához és magával vitte az engedéllyel tartott golyós vadászpuskáját is.

A vádlott autójával megállt ifj. N.J. orosi családi háza előtt és az utcáról egy célzott lövést adott le vadászpuskájával az udvaron tartózkodó férfira.

Ifj. N.J. az udvarán tartózkodó autó mögött keresett menedéket, majd bemenekült a házba. Ezt látva a vádlott a lakóház ajtajára lőtt, ami az ajtón keresztül ifj. N.J.-t a háta bal oldalán találta el. A sértett olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A lövések hallatára a szemben lévő lakóházból kiszaladt az utcára ifj. N.J. édesapja, akire a vádlott szintén célzott lövést adott le, sikertelenül. Ezt követően az apa a háza előtt, az utcán felelősségre vonta a vádlottat, szóváltás alakult ki közöttük, majd amikor elfordult, a férfi őt is hátba lőtte. Az idős sértett a helyszínen szintén életét vesztette. Ezután a vádlott visszaült autójába és távozott. A vádiratában az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy leghamarabb 35 év elteltével legyen feltételes szabadságra bocsátható.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés