Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hajléktalanok háziorvosi ellátását oldják meg Nyíregyházán

| 2020. 12. 29. | 16:13:00
A nap 24 órájában elérhető lesz.
Hajléktalanok háziorvosi ellátását oldják meg Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Módosították a nyíregyházi "Albérlők házába" tervezett egészségügyi centrum kivitelezési szerződését, ugyanis a megrendelő, a nyíregyházi önkormányzat a kivitelezés során pótmunkákat rendelt meg vállalkozótól, a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt.-től.  Így az eredeti nettó mintegy 90 milliós költség is módosul, közel 97 millió forintra - olvasható a Közbeszerzési értesítő december 29-i számában.

A Tokaji út 3. szám alatti ingatlanon található, meglévő, ún. „Albérlők háza” épület földszintjén egészségügyi centrumot alakítanak ki, amely a hajléktalanok háziorvosi ellátását napi 24 órában biztosító szolgáltatásnak adna helyet. Az épület becsült alapterülete 650 négyzetméter.

Az összes becsült hasznos alapterület mintegy 400 négyzetméter lesz. A megvalósítás során a meglévő épület vázszerkezetébe illesztik az orvosi komplexumot. Az épületbe való akadálymentes bejutás egy korábbi pályázat során már megvalósult.

A projekt része az akadálymentes külső parkolás, akadálymentes WC és mosdóhasználat, minden helyiség akadálymentes megközelítése, valamint az infokommunikációs akadálymentesség is, így a teljes körű, komplex akadálymentesség megvalósul.

A korábbi energetikai korszerűsítés folyamán az épületre 10 cm vastagságú hőszigetelés került, valamint az elavult homlokzati nyílászárók korszerű, a hőtechnikai követelményeket kielégítő műanyag nyílászárókra kerültek kicserélésre. A lapostetőn napelemeket helyeztek el, amelyek nagyrészt lefedik az épület energiaigényét.

Az egészségügyi centrumban a hajléktalanok részére 24 órás háziorvosi ellátást biztosítanak.

Több helyiséget alakítanak ki az épületen belül (fektető, fürdető, nővérszoba, orvosi rendelő, elkülönítő, mosoda-szennyestároló nővér- és orvosi pihenő, raktárak, stb).

A KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. a többi között az alábbi pótmunkákat rendelte meg a város: vasbeton fal bontása, mennyezeti vakolat leverése, új aljzatbeton készítése, szennyvízvezeték cseréje, lépcsők felújítása, medikai táblák és nővérpult informatikai kiállás kialakítása. Ezek miatt kellett az eredeti megállapodást módosítani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés