Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kilenc új sportpark épül Nyíregyházán

| 2020. 12. 09. | 16:42:00
Két futókört is kialakítanak.
Kilenc új sportpark épül Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az önkormányzat kiemelten támogatja a szabadidős- és tömegsportot. Az elmúlt évek tudatos sportcélú fejlesztéseihez illeszkedve városszerte épültek szabadtéri kondiparkok, melyek igen népszerűek. Már 18 helyszínen van ilyen, több száz sporteszközzel, melyek nagy része önkormányzati forrásból valósult meg. Most a Nemzeti Szabadidős Egészség és Sportpark Programnak köszönhetően újabb kilenc épülhet meg. Ezek közül a Széna téri már el is készült, ahol Kovács Ferenc polgármester december 9-én helyszíni szemlét tartott. Mint mondta, a sportparkok mellett két új futókör is épül 2021 májusáig. Ennek köszönhetően Nyíregyháza szinte valamennyi városrészben elérhető lesz a szabadtéri kondiparkban való ingyenes sportolási lehetőség. Hozzátette, a kilenc új kondiparkból négy az idén elkészül.

A kilenc „D” típusú sportpark mindegyike 15 elemből álló, 150 négyzetméter alapterületű szabadtéri kondipark.

A Széna téren már elkészült, itt önerőből az önkormányzat az akadálymentes megközelítést is megoldotta, akadálymentes parkoló építésével és járdaépítéssel. A Jósavárosban két helyszínen, a Korányi Frigyes utca 60-72. szám alatt (Kneipp parknál) és az Eperjes utca 24-26. szám (Arany iskola közelében) a sportparkok építése várhatóan ezen a héten befejeződik. A Géza u. 8-16. szám alatt, a Continental Aréna udvarán az építés várhatóan a következő héten befejeződik. Még idén megtörténik a felsorolt sportparkok TÜV minősítése, így karácsonyra használatba vehetik a városlakók.

A további helyszíneken 2021-ben kezdődhet meg a kivitelezés:

  • Rozsrétszőlő focipálya és játszótér mellett,
  • Stadion u. 40-48-50. szám,
  • Óvoda u. játszótér (Kertváros),
  • Nyírszőlős, Kollégium utca Közösségi Park,
  • Szántó Kovács J. utca (tömbbelső, Malomkert).

Az új sportparkok mellett két új 200 méteres futókör is létesül Nyírszőlősőn és a Malomkertben. A sportparokok 100 százalékos, a futókörök 50 százalékos támogatás mellett épülnek meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés