Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mátészalkán csökkent a koronavírus-fertőzöttek száma

| 2020. 12. 03. | 18:52:00
Még úgy is, hogy 14 pedagógus tesztje pozitív lett.
Mátészalkán csökkent a koronavírus-fertőzöttek száma
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Stagnál Mátészalkán a koronavírus terjedése, jelenleg bő 80-ra tehető a fertőzöttek száma - közölte Hanusi Péter polgármester, ami szerinte óvatos bizakodásra ad okot.

A Mátészalkai Járási Hivatal több dolgozója a megye több településén segítik a tömeges tesztelést. Kérte: aki a járási hivatal munkájában a szokásosnál némileg lassabb ügyintézést tapasztal, legyen erre tekintettel, hiszen a járványügyi védekezés jelenleg a legfontosabb.

A Mátészalkai Kórházban is megerősítették a jó tendenciákat. A tervek szerint, amennyiben az esetszámok ezt továbbra is indokolni fogják,

a Mátészalkai Kórház marad a jelenlegi funkciójában, tehát a koronavírus ellátás a nyíregyházi, a fehérgyarmati és a kisvárdai kórházakban zajlik továbbra is, várhatóan év végéig.

A megnövekedett betegforgalmat a Mátészalkai Kórház jól kezeli, jelentős a betegszám növekedés a szülészeti és nőgyógyászati osztályon, megfelelő átcsoportosítással a szakemberigény is biztosított ehhez.

A mátészalkai fertőzöttek számának 90 alá csökkenéséhez hozzájárult, hogy többen meggyógyultak. 

December 2-án 361 pedagógus tesztelését végezték el Mátészalkán (nagyságrendileg nőtt az önkéntes tesztelést vállalók száma), ebből 14 esetben lett pozitív az eredmény, őket azonnali hatállyal járványügyi eljárás hatálya alá helyezték.

Kérte a szülőket, készüljenek fel arra, hogy a tesztelés szerdánként történik, így előfordulhat, hogy annak eredményeként a csoportok, osztályok számára az intézmények személyes látogatása már nem lehetséges, otthon kell maradnia a gyermeknek.

Szerdán ilyen okokból 2 óvodai csoportot küldtek haza. Van olyan általános iskola, ahol digitális tanrendben tanulnak a diákok, illetve további két intézményben több osztályt érintően rendeltek el digitális oktatást.

A rendőrség tájékoztatása szerint példás a szabálykövetés Mátészalkán. Továbbra is folyik a kereskedelmi egységek ellenőrzése.

  • 22 esetben indult szabálysértési eljárás a maszkviselés szabályainak megsértése miatt, 1 esetben feljelentés is történt
  • 2 esetben szegték meg a kijárási korlátozást, ezek más bűncselekményekkel társulva valósultak meg.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés