Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb százmilliók a nyíregyházi sportfejlesztésre

| 2020. 12. 07. | 16:25:00
Túl a hét és fél milliárdon.
Újabb százmilliók a nyíregyházi sportfejlesztésre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyári 416 millió forint után újabb 416 millióval emelkedik a Nyíregyházi Atlétikai Centrum beruházási költsége, erről egy december 4-i kormányhatározat árulkodik. 

A Magyar Közlönyben foglaltak szerint a kabinet az idei központi költségvetés terhére döntött a többlettámogatásról azzal, hogy az immár 7,53 milliárdos sportfejlesztés megvalósítási határidejeként 2021. március 4-ig meghosszabbítják. A határozatban nincs szó arról, hogy miért szükséges az újabb több mint négyszáz milliós támogatás folyósítása. Arról a Szabolcsihír augusztusban írt, hogy az akkori nyíregyházi költségnövekedést építészeti munkák indokolták, így például jobb műszaki színvonalú homlokzati paneleket és nyílászárókat építenek vagy pótmunkák szükségeltettek a külső atlétikapálya megvilágítása érdekében. A beruházó a nyíregyházi önkormányzat és a kivitelező a nyíregyházi Aktuál Bau Kft. 

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a napokban közösségi oldalán úgy kommentálta a mostani többlettámogatást, hogy a fedett és szabadtéri pályákat, valamint a szabadidősportra alkalmas rekortán futópályát is magában foglaló létesítmény a nyíregyházi mellett a hazai atlétika – nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas – fellegvára lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés