Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csalás! Visszaéltek a nyíregyházi előadóművész nevével

| 2021. 01. 06. | 11:01:00
Ha ilyen vagy ehhez hasonló üzeneteket lát, ne reagáljon, ne adja meg adatait.
Csalás! Visszaéltek a nyíregyházi előadóművész nevével
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csalók használták fel Lutter Imre versművész, műsorvezető nevét, fényképét és hivatalos Facebook oldalának adatait, nyereményjátékot színlelve, és bankkártya adatokat kicsalva a gyanútlan rajongóktól, ismerősöktől - ezt maga a nyíregyházi származású előadóművész közölte a Szabolcsihírrel.

A Magyar Versmondók Egyesületének elnöke hozzátette: megtette a szükséges intézkedéseket, de mindenkit óva int, hogy higgyen, bedőljön az ilyen és ehhez hasonló próbálkozásoknak.

„Hello – köszönöm, hogy megosztottad a bejegyzésemet. Téged választottak győztesnek. 100 000 forint készpénzt kap tőlem. Látogassa meg a profilomat és nyerjen díjakat" – biztat az a látszólag Lutter Imrétől származó, valójában egy visszaélés-sorozat eredményeként csalóktól jövő üzenet, amely azt sugallja, mintha az előadóművész valamilyen nyereményjátékot szervezett volna.

Az üzenetszerű poszt azoknak az oldalán jelent meg, akik megosztották Lutter Imre valamelyik Facebook bejegyzését. Aki pedig elhitte, és válaszolt, annak egy újabb bejegyzés érkezett, jelezve, hogy „köszönöm, hogy üzenetet küldtél nekem kártyaadatok csak azért, hogy feliratkozhassanak a webhelyemre. Itt nem követek el csalást, ha befejezte a regisztrációt, azonnal küldöm a pénzt".

A nyelvhelyességi szempontból is csapnivalóan megfogalmazott mondatok persze rögtön gyanúsak lehetnek a szemfüleseknek, mégis

több tucatnyi jelzés érkezett a legkülönbözőbb helyekről, hogy többen megadták a bankkártya adataikat és várják a nyeremény összegét, amit nem kaptak meg.

 Lutter Imre hangsúlyozta: sem ő, sem a Magyar Versmondók Egyesülete nem szervez nyereményjátékokat és senkitől nem kéri el a személyes és a bankkártya adatait. Jelezte: minden ilyen megkeresésre válaszol és a Facebook oldalán is jelzi, hogy ha valaki ilyen, vagy ezekhez hasonló magyartalan üzenetet lát a nevében, az nem ő, hanem csalók találták meg az illetőt!

„Kérek mindenkit, hogy NE adja meg semmilyen személyes vagy bankkártya adatát, az adott üzenetet pedig jelentse a Facebook központ felé. Nem hirdetek nyereményjátékokat! Ha valaki követi az oldalamat, mert azonosul az általam kínált értékekkel, azt csakis önzetlenül tegye: a nyeremény a tartalom, nem pedig anyagi juttatás"

– fogalmazott a művész, aki már megtette a szükséges lépéseket a csalókkal szemben.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés