Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elfoglalták új otthonukat a nyíregyházi orrszarvúk

| 2021. 01. 20. | 19:18:00
Cápamedence is van az India-házban.
Elfoglalták új otthonukat a nyíregyházi orrszarvúk
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Befejeződött az India-ház kivitelezése a Nyíregyházi Állatparkban, már a műszaki átadás-átvétel is megtörtént – tájékozatott a városháza január 20-án, hozzátéve, hogy Kovács Ferenc polgármestere helyszíni szemlét tartott az épületben. Mint írták, az indiai állatvilág bemutatását szolgáló új épület tovább növeli az állatkerti látványosságok számát. A nettó 820 milliós beruházás keretében egy többfunkciós raktár is épült a működést segítendő. Jelenleg a belső dekorációk építése és az állatok beköltöztetése zajlik, a három indiai orrszarvú már el is foglalhatta új otthonát.

Az India-ház 60 férőhelyes oktató és közösségi tér is egyben, élőnövényes dekorációval, műsziklákkal, terráriumokkal, indiai motívumokkal. A teremből elérhető lesz a páncélos rinocéroszok belső kifutója, a
tengerparti táj a mangrove parttal, a cápamedencével, a teknősökkel. A medence alsóbb szintjére le lehet menni, ahonnan a víz alatti látvány is elénk tárul. A látogatók várhatóan 2021 tavaszától tekinthetik meg az Indiaházat. A projekt keretében tervezett még egy Afrikai madárröpde megvalósítása.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés