Fehérbe öltözhet Szabolcs megye

MTI

2021.01.12. 19:04

Fehérbe öltözhet Szabolcs megye

Akár 5 centiméter hó is eshet a meteorológusok szerint.

Hirdetés

Hirdetés

Ónos eső veszélye miatt több északnyugati járásra elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat január 12-én, kedden kora este. A figyelmeztetésben azt írták, hogy a következő órákban Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében várható gyenge ónos eső. Északnyugat felől csapadékzóna érkezik. Északnyugaton kezdetben gyengébb ónos eső is előfordulhat, majd ott is havazás lesz a jellemző. Éjszaka általában az ország északkeleti felén-kétharmadán várható maximum 2 centiméter körüli hóréteg.

Az északi határnál, Észak-Alföldön és Tiszántúlon viszont ennél valamivel több, Szabolcs megyében, valamint a hegyekben akár 5 centiméternél vastagabb hótakaró is kialakulhat.

Szerdán napközben további számottevő havazás (legfeljebb pár centi friss hó) már csak a Tiszántúlon fordulhat elő, de északkeleten hózáporokból lokálisan ennél több is hullhat. Kiemelték továbbá, hogy szerdán napközben a megerősödő, néhol viharos északnyugati szél a Dunántúli- és Északi-középhegységben gyenge hófúvást is okozhat.

Az előrejelzés szerint szerdán a nap nagy részében a felhőátvonulások mellett több órára kisüt a nap. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0 Celsius-fok között valószínű. A nappali maximumok plusz 1-5 fok között alakulnak.
havazásSzabolcs-Szatmár-Bereg megye

Szóljon hozzá!

Hirdetés