Így örültek a karácsonyfának a nyíregyházi nagymacskák

Szabolcsihír

2021.01.20. 11:56

Így örültek a karácsonyfának a nyíregyházi nagymacskák
Fotók: Nyíregyházi Állatpark

Gondolná?

Hirdetés

Hirdetés

Ki gondolná, hogy a karácsonyfának az állatkerti állatok is örülnek? Márpedi így történt, amikor a Nyíregyházi Állatpark nagymacskái megpillantották a kifutóikban elhelyezett fenyőket.

- Fontos küldetésünknek tartjuk, hogy minél változatosabbá tegyük az itt élő 5000 állat életét. Egyeseknek papírdobozba rejtünk eleséget, másoknak speciális állatlabdákat adunk, vagy új berendezést helyezünk a kifutójukba - közölte Petró Zsuzsa,a  park sajtószóvivője.

Karácsony elteltével egy kertészet felajánlott számukra a feleslegesség vált fenyőfákat, amit mi kincsként fogadtunk, és behelyeztük nagymacskáink kifutóiba - írta.

Mint hozzátette: az állatok különféleképpen fogadták a meglepetést; Inkosi a fehér oroszlán a gyantába dörglődzött, vélhetően az illata miatt, a kölykeit viszont nem engedte a fához.

Természetesen több fát raktunk be a kifutóba, de mindegyiknek ugyanaz  kellett - tette hozzá Petró Zsuzsa.

Az oroszlánkölykök rágcsálták a fák ágait, míg a fekete leopárd élvezte, hogy elbújhat benne. A maláj tigrisek voltak a legaktívabbak, ők zsákmányként tekintettek a tűlevelekre, és annak rendje szerint szét is szedték őket.

Galéria

Nyíregyházi Állatpark

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Leader3