Illegális hulladéklerakót számolnak fel Nyíregyházán

Szabolcsihír

2021.01.13. 10:25

Illegális hulladéklerakót számolnak fel Nyíregyházán
Fotó: Facebook

Várják a jelzéseket a városlakóktól is.

Hirdetés

Hirdetés

Teljességgel érthetetlen azoknak az embereknek a trehánysága, akik lusták a kukába tenni vagy a hulladéklerakóba elszállítani a szemetüket, ehelyett az utak mentén, fák tövében teszik le a hulladékukat. Miközben mindenki tudja, hogy egy köbméterig ingyenes a szemétlerekás a két nyíregyházi gyűjtőhelyen (Korányi és Kerék utcán), valahogy jobban esik a környezetet rongálni vele, illetve a közösséget megkárosítani, hiszen az illegális hulladéklerakók felszámolása, a terület rendbetétele pénzbe kerül. Nem is kevésbe. Ezt nevezik felesleges pénzkidobásnak, mert kis fegyelmezettséggel pontosan ezeket az összegeket hasznos dolgokra is fordíthatnák.

Nyíregyháza polgármestere a Facebookon tette közzé, hogy 28 millió forintos pályázati támogatásból hamarosan felszámolnak egy illegális lerakót.

- Hamarosan felszámolunk egy illegális hulladéklerakót, ezúttal a Tokaji úti piac melletti területen, egy újabb nyertes önkormányzati pályázati forrásból - közölte Kovács Ferenc.

Egyben kérte a lakosság segítségét:

"Jelezzék, ha ismernek a város bármely pontján további helyszíneket, hogy ezt a munkát is folytatni tudjuk."

Máris érkeztek hozzászólások a város több pontjáról. És olyan is volt, aki azt javasolta: állítsanak fel hulladékkommandót, keressenek a szemétben árulkodó jeleket - borítékot, csekket -, amelyek alapján azonosítani tudják az illetőt, és hordják vissza a szemetét a háza elé. 

Szóljon hozzá!

Hirdetés