Leesett az első hó Nyíregyházán

Szabolcsihír

2021.01.13. 09:14

Leesett az első hó Nyíregyházán
Fotók: Szabolcsihír

Hajnalra már fehér takaró borította a tájat.

Hirdetés

Hirdetés

Szerda reggelre, január 13-ára leesett Nyíregyházán az első hó. A gyerekek örülnek, az úton lévők nem annyira, mert az első havas nap szokásosan indult: lelassult a közlekedés, torlódások alakultak ki.

Az Orosi úton reggel lépésben haladtak a járművek, mint ahogyan az a Szabolcs Trafi/Útnfó oldalra feltöltött képen is látható:

Előrejelzés

Az Időkép prognózisa szerint a keleti, északkeleti tájakon tart ki legtovább a havazás, másutt sok napsütés várható, még néhol nyugaton és az északi tájakon alakulhat ki napközben havazás, hózápor. Éjjel ismét havazás kezdődik többfelé. Feltámad az északnyugati szél, többfelé erős, viharos lökések lehetnek. A legmagasabb nappali értékek -1, +5 fok között alakulnak. Gyenge hidegfronti hatás.

Csütörtökre virradóan ismét többfelé várható havazás, napközben a rövidebb napos időszakok mellett elszórtan alakul ki havazás, hózápor. Többfelé erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérik az északnyugati szelet, a havas tájakon hófúvás várható. Nappal -2 és +4 fok között alakul a hőmérséklet.
Pénteken már többet süthet a nap, de helyenként hózáporok kialakulhatnak. A szeles időben napközben -3 és +2 fok között alakul a hőmérséklet.
A hétvége mindkét napján erős hajnali fagyra kell készülni. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett kevés hó, egy-egy hózápor helyenként alakul ki. Szeles, sokfelé napközben is fagyos marad az idő.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés