Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért nem lehet parkolni a nyíregyházi piac udvarában?

| 2021. 01. 14. | 17:09:00
Erről érdeklődtek az ott árusító őstermelők, kereskedők.
Miért nem lehet parkolni a nyíregyházi piac udvarában?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi piaccsarnok több árusa azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy nem lehet parkolni a csarnok melletti (abc mögötti) területen - ahol eddig több kocsi is elfért -, mert lezárták. Állításuk szerint arra hivatkoznak, KRESZ-tábla jelzi, hogy oda behajtani tilos.

Arra voltunk mkíváncsiak, ez átmeneti rendelkezés, vagy végleges.

Az árusokon kívül a vásárlókat is érinti a rendelkezés, a probléma az, hogy eddig is nehéz volt parkolni szombatonként a piac környékén. Azzal, hogy ezentúl a piacon kereskedők autói is a közeli parkolóban állnak, rádáadásul nyitástól zárásig nem is moccannak, csúcsidőben jelentősen csökken az esély a parkolásra.

A kereskedők panaszával megkerestük a NYÍRVV Nonprofit Ktf-t is. Mátyásné Károlyi Esztertől, a társaság marketing/pr menedzserétől a következő választ kaptuk:

A NYÍRVV Nonprofit Kft. tulajdonában álló Búza téri piaccsarnok keleti, Új utca felőli oldalán levő terület rakodás céljára fenntartott terület, melyet a piaccsarnok árusai és az üzlethelyiségek bérlői használhatnak az üzemeltető által kiadott engedély felmutatásával.

A területre ezáltal engedély nélkül behajtani tilos, melyet 2013. évben kihelyezett forgalmi rendet szabályozó KRESZ tábla jelez. A rakodási területen tartózkodás 30 perc erejéig engedélyezett, a rakodási időt jelző óra kihelyezése a gépjármű vezetőjének kötelessége.

Magyarán: 2013 óta él egy szabályozás, amelynek most szereztek érvényt, eddig megtűrték, hogy beálljanak az udvarra a kocsikkal.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés