Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem fognak ráismerni erre a Csillag utcai épületre Nyíregyházán

| 2021. 01. 26. | 15:03:00
Hamarosan orvosi rendelők nyílnak itt.
Nem fognak ráismerni erre a Csillag utcai épületre Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Befejeződött a Csillag u. 4-6. szám alatti, korábban használaton kívüli ingatlan épületeinek felújítása. Hamarosan körzeti orvosi rendelőknek és védőnői szolgálatoknak biztosítanak majd itt helyet.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Jászai Menyhért alpolgármester január 26-án helyszíni bejáráson tekintette meg az újonnan kialakított egészségügyi centrum épületét Csikós Péter, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság igazgatójának kíséretében.

Kovács Ferenc a helyszíni szemlén emlékeztetett: „Az egészségügyi alapellátási rendszer fejlesztése már évek óta zajlik Nyíregyházán. Ennek során megújult mindegyik önkormányzati tulajdonú rendelő, de pl. a Szent István utcai rendelőintézet, az egykori „Kis SZTK” is.

A célunk az, hogy az egészségügyi alapellátásban dolgozók, köztük a védőnők megfelelő eszközellátás mellett, a legjobb körülmények között dolgozhassanak, így nyújtva magas színvonalú egészségügyi ellátást a nyíregyháziak számára.

Az elmúlt évben a Fenyő utcai orvosi rendelő felújítása fejeződött be ennek a projektnek a keretében, most itt

a Csillag utcán három háziorvosi rendelő és hat védőnői szolgálat folytathatja majd működését a legmodernebb körülmények között.”

Csikós Péter elmondta: „Az önkormányzat az elmúlt évek során már nagyon sokat tett az egészségügyi alapellátás infrastruktúrájának és eszközparkjának fejlesztése érdekében. Ez az új egészségügyi központ is meghatározó lesz az alapellátás mindennapjaiban. Mind a lakosság, mind az egészségügyi szolgáltatók érdekeit maximálisan szolgálja, legyen szó háziorvosi praxisról, vagy védőnői szolgálatról. Ezek az új rendelők a kor igényeinek és minden szakmai elvárásnak maximálisan megfelelnek. Az egészségügyi centrum a városközpontban létesült, teljes körű infrastrukturális hátteret biztosítva mind az adminisztratív, mind a munkafeladatokhoz.

Az épület akadálymentes mosdókkal, tágas udvarral és parkolóval rendelkezik. Két felnőtt háziorvos, egy fogorvos, valamint hat védőnő költözhet be hamarosan.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés