Nyárra megújul a huszártelepi lakótelep

szabolcsihir.hu

2021.01.13. 15:01

Nyárra megújul a huszártelepi lakótelep
(Fotó: google)

Több mint 1,7 milliárd forintot költenek rá.

Hirdetés

Hirdetés

Az önkormányzat 1,726 milliárd forint, vissza nem térítendő támogatást nyert a Szociális városrehabilitáció Nyíregyháza szegregált területein című pályázat megvalósítására.

A projekt célja a leszakadó vagy leszakadással veszélyeztetett városrészeken koncentráltan megnyilvánuló társadalmi, fizikai, gazdasági problémák komplex kezelése a területen élők társadalmi integrációjának elősegítése érdekében. A projekt keretében infrastrukturális tevékenységek valósulnak meg, megújulnak szociális bérlakások a Dália utcán, Viola utcán, Huszár téren és a város egyéb pontjain, továbbá sor kerül a célterületen működő Gyermekjóléti Központ új épületbe költöztetésére, az épület teljes felújításával, berendezésével, kerttel kialakítva – tudatta a város sajtóosztálya. Az ingatlanfelújításokon kívül a biztonságosabb lakókörnyezet céljából térfigyelő kamerarendszert is telepítenek.

A kivitelezések előreláthatóan 2021 nyarára valósulnak meg.

A szegregátum lakosainak életminőségében alapvető változást eredményez a szociális bérlakások teljeskörű felújítása és környezetük rendbetétele, hiszen ezáltal kialakíthatók komfortos, egészséges és élhető lakások. A rendezett lakhatási körülményekkel megteremthető egy olyan biztonságos közeg, amely hátteret jelent a hosszú távú és tartós társadalmi felzárkózáshoz. A lakhatási funkció erősítése során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a beavatkozások eredményeként ne növekedjen a lakóingatlanok száma az akcióterületen.

Cél, hogy a projekt eredményeként a lehető legtöbb személy kerüljön jobb lakhatási körülmények közé.
NyíregyházaönkormányzatHuszártelepvárosrehabilitáció

Szóljon hozzá!

Hirdetés