Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Piacon nehezen tartható a távolság - Nyíregyházán is

| 2021. 01. 26. | 17:01:00
Pedig hely lenne, csak kicsit fegyelmezettebben vásároljunk.
Piacon nehezen tartható a távolság - Nyíregyházán is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokszor tapasztaljuk, hogy bár a járókelők túlnyomó többsége szabályosan viseli a maszkot, többen vagy az orruk, vagy az álluk alatt hordják. Senkinek sem kényelmes természetesen ez a viselet, de ha ez a szabály, és egyelőre más megoldás nincs arra, hogy a fertőzést elkerüljük, kénytelenek vagyunk szabályosan hordani.

Az utcán még el tudjuk kerülni azokat, akik az orruk alá tolják a maszkot, de a piacon nem mindig.

Itt csak kevesek tartják a másfél méteres távolságot, ha pedig valakit figyelmeztetünk, vagy felháborodik, vagy azt mondja, a piacon képtelenség betartani a szabályt. A bejáratnál többen dohányoznak, maszk nélkül. Egyre több árus jelenik meg a piac előtt, aki itt kínálja portékáit a piacra igyekvőknek.

Arra voltunk kíváncsiak, mit tesz a piacokat is üzemeltető NYÍRVV Nonprofit Kft. annak érdekében, hogy ezeket a jelenségeket visszaszorítsa.

- Általános tapasztalatunk a városi piacokon az, hogy addig amíg a koronavírus első hullámának ideje alatt a látogatókat rendszeresen figyelmeztetnünk kellett a maszkhasználat általános szabályaira, az elmúlt két hónapban - de főleg a közterületek vonatkozásában hozott, maszkhasználatról szóló polgármesteri határozat köztudatba kerülését követően - a nyíregyházi lakosok fegyelmezettsége a maszkviselés területén példaértékű. Igaz, hogy előfordul egy-két feledékeny ember - úgy a város bármely területén, mint a piacokon is -, ezekben az esetekben a Piac és vásártér üzemeltetési ágazat dolgozói és a biztonsági szolgálat kollégái figyelmeztetik a figyelmetlen látogatókat - közölte a Szabolcsihír érdeklődésére Mátyásiné Károly Eszter marketing/pr menedzser. Megjegyezte: mindenki zsebében ott a maszk.

A látogatókon kívül nagy tömeget alkotnak az árusok a piacokon, a számukra kijelölt dohányzóhelyek használata évek óta a szabályzatainknak megfelelően zajlik - folytatta. Rendszeresen találkozhatunk árusokkal, akik az álluk alatt viselik a maszkot rövidebb-hosszabb időszakokra. Ők ugyanis 6 órától általában 14 óráig tartózkodnak a piacon, ebben az időszakban a reggelit és ebédjüket az árusító asztalaik mellett fogyasztják el. Ez a társaságunk által elfogadott gyakorlat, erre azért van szükség, mert számos árusító partnerünk egymaga folytatja a kereskedelmi tevékenységét, így nem áll módjában az asztalát magára hagyni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés