Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vízben állnak, pusztulnak az újéletfák Nyíregyházán

| 2021. 01. 12. | 15:46:00
Egy részük már el is pusztult.
Vízben állnak, pusztulnak az újéletfák Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szép, régi hagyományt elevenítettek fel Nyíregyházán néhány éve, amikor létrehozták az Újéletfa ligetet. Hiszen évtizedekkel korábban már szokás volt csemetét ültetni, amikor gyermek született a családban, sőt, a fát a csecsemő után nevezték el.

A napokban adott hírt a Szabolcsihír is arról, hogy január 31-éig lehet jelentkezniük azoknak a nyíregyházi szülőknek, akik szeretnének az Újéletfa-ligetben facsemetét ültetni annak emlékére, hogy gyermekük született.

[Beillesztett cikk: Ültessen fát Nyíregyházán a gyerekének!]

Egyik olvasónk erre a felhívásra küldte el azokat a felvételeket, melyek tanúsága szerint víz alatt áll a liget egy jelentős része, beleértve a facsemetéket.

A képek azt mutatják, hogyan rohadnak ki a fák a belvíz miatt. A képek novemberben készültek, de a helyzet mit sem változott azóta - hívta fel a figyelmünket olvasónk.

Véleménye szerint a belvíz amiatt alakult ki, hogy a nádast túltöltötték. A föld, és sajnos most már a törmelékkupacok egyre nőnek az Újéletfa-ligetben.

Több tucatnyian ültettek már fát az elmúlt években az Újéletfa-ligetben annak reményében, hogy néhány év múlva a gyermekükkel közösen keresik fel a velük egyidős, szépen cseperedő fácskát.

Azt tanácsoljuk: mielőtt együtt indulnának útnak tavasszal, előbb nélküle keressék meg a gyermekük névtáblácsájával ellátott fát. Ne érje csalódás a kicsit, hogy egyetlen hajtás nincs az ő életéért ültetett csemetének.

Cs.K.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés