Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb kedvezményeket jelentett be Nyíregyháza polgármestere

| 2021. 02. 12. | 16:27:00
Február és június közötti időszakra vonatkozik.
Újabb kedvezményeket jelentett be Nyíregyháza polgármestere
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bérletidíj-fizetési mentességről szóló kormányrendeletben foglaltakra tekintettel Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere határozatot hozott, e szerint az önkormányzati cégek és költségvetési szervek 2021. február-június hónapokra nem kérhetnek a bérlőktől bérleti díjat.

A határozat az önkormányzat, valamint a cégek tulajdonában lévő, bérbeadás útján hasznosított, azokra a nem lakás célú helyiségekre vonatkozik, amelyekre a kormányrendelet szabályai kiterjednek.

[Beillesztett cikk: Jó hír a parkolóbérleteseknek Nyíregyházán]

A koronavírus járvány sok tekintetben nehéz helyzetbe sodorta a vendéglátást, a konditermek üzemeltetőit vagy a turisztikai szektorban dolgozókat. Nyíregyháza önkormányzata a járvány első és második hulláma alatt is lehetőséget biztosított az önkormányzati tulajdonú ingatlanok bérlőinek arra, hogy mindazok a kereskedők és szolgáltatók, akiket a járvány miatti korlátozások kedvezőtlenül érintettek, kötelező bezárásra kényszerültek vagy jelentős forgalom visszaesést könyvelhettek el, kedvezményes bérleti díjat fizessenek a veszélyhelyzet fennállása alatt. A kedvezménnyel Nyíregyázán 49 bérlő élt eddig.

A napokban megjelent kormányrendelet további, átmeneti segítséget nyújt a veszélyeztetett szektoroknak.

A rendelet értelmében bérleti díj fizetési mentességet élveznek 5 hónapig, azaz 2021. február-június között az állami, önkormányzati tulajdonú helyiségek mindazon bérlői, akik a veszélyhelyzet kihirdetésének napján, azaz november 4-én üzletükben vendéglátással, konferenciaszervezéssel foglalkoztak, sporthoz, előadóművészethez, turisztikához kapcsolódó tevékenységet végeztek, végeznek.

A mentesség megilleti azokat a bérlőket is, akik az önkormányzat többségi befolyása alatt álló gazdasági társaságtól bérelnek helyiséget. A kedvezményre jogosító 25 tevékenységi kört a kormányrendelet tartalmazza.

Abban az esetben, ha a bérlő a kormányrendelet hatályba lépése, azaz 2021. február 10. előtt a 2021. február 1-jétől június 30-ig terjedő időszakra már fizetett bérleti díjat, akkor azt 2021. március 15-ig visszafizetik neki. Mindazok a bérlők, akik Nyíregyházán az önkormányzattól vagy valamely önkormányzati gazdaság társaságtól bérelnek ingatlant, a napokban írásbeli értesítést kapnak a bérletidíj-mentességről. Nyíregyházán ez 77 bérlőt és 83 bérleményt érint.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés